Ny smartmobil for tøffe tak

Ny smartmobil for tøffe tak

Samsung har lansert en ny smartmobil som er både støv- og vanntett og som tåler hardhendt behandling.

Kombinasjonen av en ekte smartmobil i en spesielt robust innpakning er sjelden. Dette har Samsung nå gjort noe med, etter at selskapet lanserte modellen «Samsung Galaxy Xcover» for noen dager siden.

IP67-sertifisert smartmobil

Samsung Xcover er en fullblods smartmobil med Google Android 2.3 operativsystem som kjører på en prosessor på 800 MHz. I tillegg har Samsung utstyrt enheten med et solid plasthus og en skjerm som har et ytre glass som er fire-fem ganger tykkere enn vanlig glass. Dette gjør at Xcover har fått sikkerhetssertifiseringen IP67, noe som tilsier at produktet er maksimalt beskyttet mot støvinntrenging og er garantert å tåle å ligge under en meter vann i opptil 30 minutter. Til tross for disse egenskapene har mobilen en berøringsskjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning for betjeningen. Den har også noen knapper under skjermen, og disse er hevet for å gjøre det enklere å bruke dem om du er våt på hendene eller har hansker på.

God kommunikasjon

På kommunikasjonssiden er Samsung Xcover bra bestykket. For mobilt bredbånd har den HSDPA på 7,2 Mbps nedstrøms og HSUPA på 5,76 Mbps opp. I tillegg har den 2,4 GHz Wi-Fi som støtter standardene IEEE 802.11b/g/n. For lokal kommunikasjon har den Bluetooth 3.0 og USB 2.0. Enheten er også utstyrt med en GPS-mottaker.

I tillegg finner vi et kamera med tre megapikslers oppløsning, led-blits og lommelykt og FM-radio innebygd i Samsung Xcover.

I telefonen ligger programmet «ThinkFree Office» ferdig installert for lesing av dokumenter i Micosoft Office-format.

Samsung Xcover kommer i handelen i november i år, og har en anbefalt utsalgspris ved lansering på 2 300 kroner.

Les om:

Mobilitet