Nye hodesett for sport og jobb

Nye hodesett for sport og jobb

Hodesett med ladeveske og joggehøyttaler-sett med refleks.

Dette er blant nyhetene som Plantronics presenterte på den store mobilmessen i Barcelona i forrige uke.

For dem som trenger hodesett koblet opp mot mobiltelefonen for å kunne føre telefonsamtaler håndfritt, har Plantronics lansert en ny modell i sin Voyager-serie med ny og stilig design: Voyager Edge.

Settet har en festordning som gjør at man slipper å ha noen komponenter som går over øret, praktisk for dem som bruker briller. Likevel stikker ikke høyttaler-enheten inn i øret, men henger godt nok fast uten at det blir ubehagelig å bruke hodesettet – PC World har prøvd det en kort stund.

Ladeveske

Med Voyager Edge fortsetter Plantronics å operere med lang batteritid. Taletiden er oppgitt til seks timer, som riktignok er én time kortere enn på den eksisterende Voyager Legend UC. Men mens den portable ladeboksen til Voyager Legend byr på 14 timer ekstra taletid, kommer Voyager Edge med en nydesignet ladeveske skal gi opptil 16 timer ekstra taletid.

– Voyager Legend, som er svært populær i Skandinavia, har eksistert i åtte år, den lengste levetiden på markedet for et Bluetooth-produkt til nå, sa Plantronics-direktør Philip Vanhoutte i en samtale med PC World på Barcelona-messen.

Ifølge Vanhoutte har det nye hodesettet tre innebygde mikrofoner, hvorav en for støykanselering.

Voyager Edge leser opp gjenværende batteritid når enheten festes på øret og annonserer også hvem som ringer, slik at brukeren slipper å ta frem mobilen for å sjekke innkommende anrop. Man kan besvare eller ignorere en innkommende samtale ved hjelp av talekommandoer.

Foreløpig støttes talekommandoer på blant annet engelsk og svensk, mens norsk og dansk bare støtter varslinger. Om og når norsk blir støttet fullt ut, er ikke kjent.

En nye Android-app kalt FindMyHeadsete får hodesettet til å pipe, slik at det blir lettere å finne det igjen hvis man har forlagt det. Et kart på mobilen vil vise hvor hodesettet befant seg forrige gang det ble brukt. Appen kommer for iOS til våren.

Plantronics Voyager Edge kommer i salg i Norge i midten av april, og veiledende pris er satt til 1295 kroner.

Hodesett med refleks

Det andre nye produktet fra Plantronics er BackBeat Fit, en hodetelefon myntet på joggere og på annen friluftsaktivitet. Hodetelefonsettet er lagd i svært mykt materiale og tilpasset plassering mot nakken.

Plantronics hevder at settet er beskyttet av et svette- og vannavvisende nanobelegg.

Joggere og andre som bruker slike hodesett, er opptatt av sikkerheten, fremholder Vanhoutte. Både selve hodetelefonsettet og det medfølgende overarmsbåndet er utstyrt med refleksbelegg for at joggeren skal bli mest mulig synlig i trafikken. Lyder fra omgivelsene blir ikke stengt ute — også dette av hensyn til sikkerheten.

Armbåndet gir plass for mobil og nøkler under joggeturen og kan benyttes som veske for hodetelefonsettet når det ikke er i bruk. Hodetelefonene kommuniserer med mobilen via Bluetooth og har altså ingen kabler.

Foruten å lytte til musikk kan man også ta imot telefonsamtaler fra mobilen. Settet har innebygde mikrofoner. En kontrollknapp på hodesettet gjør at man kan styre både musikk og telefonsamtaler uten å måtte ta frem mobilen.

Batteritiden er oppgitt til åtte timer, som skal være nok for en ukes trening.

Problemet med slike produkter er at brukerne har lett for å glemme å slå dem av etter treningsøkten og at de derfor er tomme for strøm til neste joggetur. Plantronics har bygd inn en dvalemodus kalt DeepSleep, som skal holde hodetelefonene oppladet i opptil seks måneder.

Hodetelefonen kommer i salg i midten av april til en veiledende pris på 1295 kroner.

Siden 1961

Firmaet Plantronics er over 50 år gammelt. Oppstarten i 1961 er knyttet til forsøkene på å bli kvitt de store og plagsomme hodesettene som datidens flygere måtte slite med. Plantronics har også utviklet kompakte hodesett til bruk i romfarten. I dag står firmaet bak en rekke typer hodesett og mikofon/høyttaler-løsninger både til jobb og fritid, inkludert egne hodesett myntet på dataspill-bruk.

Les om:

Mobilitet