To nye med BlackBerry 7

To nye med BlackBerry 7

RIM har lansert to nye smartmobiler med det nye BlackBerry 7-operativsystemet.

BlackBerry 7 OS skal være raskere enn forrige versjon av operativsystemet, samtidig som det er gjort en god del forbedringer i brukergrensesnittet. Spesielt nettleseren skal ha blitt forbedret. I tillegg er det blitt mulig å skille bedriftsrelatert informasjon fra personlig innhold på mobilen.

De to nye BlackBerry 7-telefonene heter BlackBerry Bold 9790 og BlackBerry Curve 9380. Bold 9790 er en klassisk BlackBerry-mobil med både skjerm og qwerty-tastatur.

Den 2,45 tommer store berøringsskjermen har en oppløsning på 480 x 360 punkter og menyene på skjermen kan også betjenes via en optisk styreplate. Telefonen har en 1 GHz prosessor og kommer med 8 GB minne, samt støtte for ekstra minnekort.

BlackBerry Curve 9380 er en ren touchmobil med 3,2-tommers berøringsskjerm med samme oppløsning som Bold 9790. Telefonen leveres med forhåndsinstallerte sosiale apper, som BlackBerry Messenger, Facebook og Twitter.

Begge telefonene har støtte for «augmented reality» («utvidet virkelighet»). Med appen Wikitude Augmented Reality kan man finne andre BlackBerry Messenger-brukere i nærheten, se restaurantanmeldelser eller lese informasjon om severdigheter du ser via mobilkameraet.

NFC-støtte gjør det enklere å koble telefonene til ulike typer tilbehør, samt at telefonene vil være forberedt for betalinger via mobiltelefonen.

Les om:

Mobilitet