Nye rykter om Facebook-telefon

Nye rykter om Facebook-telefon

Ryktene om at Facebook lager en smarttelefon har igjen blusset opp. Denne gang med HTC på laget.

Denne gangen er det allthingsd.com som referer til en anonym kilde i Facebook. Kilden påstår at Facebook utvikler en smarttelefon i samarbeid med HTC.

Samarbeid

Hvis ryktene stemmer vil telefonen komme på markedet i løpet av halvannet år og være android-basert. Smarttelefonen har fått kodenavnet Buffy, og det er ventet at Facebook vil integreres dypt inn i kontaktlisten og andre kjernefunksjoner i telefonen.

HTC er kjent for å modifisere android på sine telefoner med sin HTC sense-integrasjon. Det er derfor mulig at Facebook vil adoptere samme strategi.

Facebook om strategi

Ingen i HTC eller Facebook vil kommentere ryktene, men en talsperson for Facebook sier følgende:

- Vår mobile strategi er enkel. Vi tror at alle mobile enheter er bedre hvis den har integrasjon mot det sosiale. Vi arbeider på tvers av den mobile industrien, med operatører, programvareleverandører og applikasjonsutviklere for å gi folk rundt om i verden sosiale opplevelser.

Avkreftet i fjor høst

Da de samme ryktene kom frem i fjor høst var Facebook derimot raskt ute med å avkrefte ryktene.

- Hver gang vi sier vi arbeider med en dypere integrasjon, vil folk kalle det Facebook-telefon, men å bygge telefoner er akkurat ikke hva vi gjør, fortalte selskapet Mashable Tech.

Les om:

Mobilitet