Nye spådommer om iPhone 5

Nye spådommer om iPhone 5

Apples nye doning skal produseres fra tredje kvartal, ifølge analysenotat.

Apple begynner å produsere iPhone 5 i tredje kvartal, noe som kan bety en mulig lansering av den ikoniske smarttelefonen senere i år. Det spår finansbanken FBR Capital Markets, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

iPhone 5 kan drøye til neste år

Kodenavn "N94"

iPhone 5 vil bli utstyrt med et 8-megapiksels kamera og én enkelt integrert kommunikasjonsbrikke som vil kunne veksle fritt mellom både GSM- og CDMA-mobilnettverk, skriver FBR Capital Markets i et analysenotat til sine klienter. Selskapet viser til informasjon fra forretningskontakter.

I iPhone 4 bruker Apple kommunikasjonsbrikker fra Intel for GSM-nettverk, mens kommunikasjonsbrikker fra Qualcomm brukes i modeller med CDMA-nettverk. Å ha én enkelt kommunikasjonsbrikke gjør at Apple slipper å produsere forskjellige iPhone-modeller for ulike mobilnettverk.

Apple har ikke offisielt avduket iPhone 5, som det antas har kodenavn ”N94”. Selskapet er som vanlig svært hemmelighetsfulle når det gjelder kommende produkter. De har lansert en ny versjon av iPhone hvert år siden den første kom på markedet i juni i 2007, men i år er det ventet at mobilen ikke lanseres før i september.

Ifølge FBR Capital Markets vil det bli produsert omkring 20 millioner iPhone-telefoner i tredje kvartal, hvorav rundt 8 millioner vil være iPhone 5-modeller, mens resten er iPhone 4-modeller.

LES OGSÅ:

Apple har begynt å teste iOS 5.0

Tokjerneprosessor og bedre grafikk

iPhone 5 blir utstyrt med en 8-megapiksel CMOS bildesensor fra Omnivision, men neste år kan det hende Sony også skal produsere bildesensorer for iPhone 5, dersom Omnivision ikke skulle makte å levere på etterspørselen, skriver FBR i sitt analysenotat.

Videre skal iPhone 5 muligens bli utstyrt med Apples egenutviklede to-kjerners A5-prosessor, som først så dagens lys i iP 2 tidligere i år. Denne brikken kan gi smarttelefonapplikasjoner et kraftig ytelsesløft, og gjør at smarttelefonen kan vise HD-grafikk med oppløsning 1080p.

iPhone 4 er utstyrt med en A4-brikke med én kjerne, som ble introdusert i iPhone i fjor og kan spille av video med oppløsning på 720p.

LES OGSÅ:

Er dette skjermen til iPad 3?

Les om:

Mobilitet