Nye Walkman-telefoner

Nye Walkman-telefoner

Med Turbo-3G og fokus på underholdning håper Sony Ericsson å kapre nye kunder.

De to telefonene hører naturlig nok begge hjemme i W-serien, og det er denne gangen snakk om relativt avanserte W760i, og den noe enklere W350i.

W760i er ifølge Siny Ericsson den første Walkman-telefonen med skikkelig global dekning, i form av tri-band HSDPA. Dette kan under optimale forhold gi bredbåndshastigheter på nedlastinger og nettsurfing.

Ettersom det her er snakk om en Walkman-telefon er musikkavspilling naturlig nok hovedprioritet, men W760i byr også på andre måter å underholde deg. Av andre tilleggsfunksjoner er det støtte for spill og innebygd GPS, Sony Ericsson legger mest vekt på. Telefonen leveres forhåndsinstallert med spillet Need for Speed ProStreet og Wayfinder Navigator-kartverk for GPS-en.

- Stadig flere forventer å ha avanserte underholdningsfunksjoner tilgjengelig overalt hvor de ferdes. W760i er utviklet med dette som utgangspunkt og er en distinkt Walkman®-telefon som bringer underholdningsaspektet langt videre enn musikk, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson i Norge.

Sony Ericsson W760i leveres med et MemoryStick minnekort med èn gigabyte lagringsplass, kombinert med telefonens innebygde minne skal dette, ifølge selskapet, gi plass til over 900 sanger. Med så mange sanger dyttet inn på såpass liten plass blir det dog neppe snakk om den store musikkopplevelsen.

Sammen med den relativt avanserte W760i, benyttet Sony Ericsson også anledningen til å lansere en noe enklere Walkman-modell.

W350i mangler de fleste av funksjonene som er å finne i W760i, men kan i det minste spille av musikk. Telefonen støtter verken HSDPA eller vanlig 3G. Ønsker du å surfe på nettet må du dermed nøye deg med EDGE og de begrensningene dette medfører.

Musikk lagres enten på telefonens noe begrensede interminne, eller på det medfølgende 512 megabyte store MemoryStick-kortet. Det skal ifølge selskapet gi plass til rundt 470 sanger, men igjen snakker vi nok om relativt hardt komprimerte filer, og dertil hørende dårlig lydkvalitet.

Begge de to nye Walkman-telefonene vil komme i salg i løpet av andre kvartal i år. Noen pris er så langt ikke offentliggjort.

Mobilitet