Nykommere på Mobiltoppen

Nykommere på Mobiltoppen

Mobiltoppen november 2011: PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Microsoft lanserte i oktober sitt Windows Phone 7.5-operativsystem i Norge. Vi har testet HTC Titan, som er den første av de nye mobiltelefonene denne høsten med Windows Phone 7.5 (de gamle modellene på listen blir riktignok også oppgradert automatisk med ny programvare).

NB: PC World har testet den nye iPhone 4S. Testen blir publisert i morgen, fredag 4. november.

HTC Titan gjør det svært sterkt i vår test, og ender opp på en god plassering rett bak iPhone 4. Titan er en stor telefon, med en skjerm på hele 4,7 tommer – men ettersom skjermen går helt ut i kantene, virker ikke telefonen så stor som man kanskje skulle tro. Til tross for at mobilen ikke har tokjerneprosessor, er den svært rask (en klokkefrekvens på hele 1,5 GHz og et kjapt operativsystem bidrar til det). Windows Phone 7.5 er ett av de stiligste mobiloperativsystemene for øyeblikket, og etter vår mening fullt på høyde med Apples iOS – samtidig som det er litt mer brukervennlig enn Android. Men foreløpig er app-utvalget noe begrenset.

Nokia N9

En annen nykommer i klassen for vanlige touchtelefoner er Nokia N9. Dette er en telefon som utseendemessig har mange likheter med Nokias kommende Windows Phone 7.5-mobil Lumia 800, selv om det er noen mindre forskjeller internt. Nokia N9 benytter imidlertid MeeGo-systemet, et system som Nokia ikke kommer til å satse på videre. N9 virker også av og til litt treg. Så selv om telefonen er usedvanlig lekker og har et flott brukergrensesnitt, er den et lite fremtidsrettet valg – og med enkelte svakheter når den ikke opp i vår test.

I klassen for mobiltelefoner med fullt tastatur får vi denne måneden inn en nykommer på førsteplassen: Sony Ericsson Xperia Pro. Telefonen koster omtrent det samme som HTC Desire Z, som har ligget på første plass frem til nå. Forskjellene mellom de to er ikke veldig store, men Xperia Pro har noe bedre maskinvare, blant annet et bedre kamera. Alt i alt er Xperia Pro en meget god telefon for deg som krever et bra tastatur.

Les alle våre mobiltester her.

Disse kommer

Vi har fått inn flere mobiltelefoner vi vil komme tilbake med tester av senere. Den mange nok har størst forventninger til, er Apples nye iPhone 4S. Telefonen er raskere enn forgjengeren og har fått bedre kamera.

Vi holder også på å teste Sony Ericsson Xperia Active, en vanntett treningsmobil. Siden telefonen er såpass spesiell, holder vi den utenfor Mobiltoppen, og lager i stedet en egen test av den i PC World. Et annet svært spennende produkt er Motorola Atrix. Dette er en mobiltelefon som kan dokkes i en spesielle «laptop dock», som gjør om telefonen til en Android-basert bærbar pc (!). Til slutt har vi fått inn ZTE Skate, som er en ny og rimelig (< 2000 kroner) mobiltelefon med 4,3-tommers skjerm.

Andre telefoner vi ikke har fått inn ennå, men er blitt lovet, er blant annet Samsung Galaxy Nexus – verdens første telefon med Android 4.0. Og til slutt venter vi inn HTCs musikkmobil HTC Sensation XE, som er utstyrt med en DSP som sammen med tilpasset programvare og hodetelefoner fra Beats skal gi spesielt god lydkvalitet.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.
Klikk på bildet for å se hele topplisten.

LES OGSÅ:

Mobiltoppen, oktober 2011: - Var det nok, Apple?

Les om:

Mobilitet