Nytt flaggskip fra Nokia

Nytt flaggskip fra Nokia

Oppfølgeren til N95 kan blant annet skilte med innebygd tuner for digital-tv, kamera på fem megapiksler og 16 gigabyte lagringsplass.

Det var under årets Mobile World Congress i Barcelona at Nokia viste frem det som skal bli selskapets nye flaggskip. N96 er ifølge Nokia like mye en multimediamaskin som det er en mobiltelefon.

Nokia N96 er optimalisert for video og TV, og blant annet utstyrt med mottaker for digital-tv. Alt innholdet vises på en 2,8-tommers skjerm, og telefonen støtter video lagret som MPEG-4, WMV og Flashvideo.

Det ser ikke ut til at det blir innebygd støtte for de mer populære DivX og Xvid-formatene.

Tv-tuneren kan ta inn sendinger i DVB-H-formatet, og vil dermed ikke fungere her til lands, med mindre man er i områder hvor det er mulig å ta inn utenlandske tv-sendinger.

Telefonen er også ment som en seriøs erstatter for mp3-spillere, og er derfor utstyrt med dedikerte medietaster og vanlig minijack-utgang til hodetelefoner.

Det skal være nok av plass til å lagre multimedieinnhold på telefonen. N96 er nemlig utstyrt med hele 16 gigabyte lagringsplass. Ifølge Nokia skal det holde til rundt 40 timer med video i grei kvalitet.

Skulle 16 gigabyte bli i minste laget kan lagringsplassen utvides ved hjelp av MicroSDHC-kort. Per i dag koster et slikt kort med åtte gigabyte lagringsplass rundt 400 kroner, og større kort er på vei.

Ved siden av å fungere som film- og musikkspiller, skal Nokia N96 også fungere som en god internettelefon, og er derfor utstyrt med støtte for trådløsnett og HSDPA. Dermed skal det gå greit å både lese normale nettsider, og eventuelt laste ned for eksempel video og musikk.

I likhet med de fleste nye mobiltelefoner er også N96 utstyrt med kamera, denne gangen med en bildebrikke på fem megapiksler, Carl Zeiss-optikk og en enkel blits. Det loves også videoopptak i tilnærmet DVD-kvalitet.

Hvorvidt Nokia lykkes bedre enn konkurrentene, og faktisk leverer en telefon med et kamera som har noe for seg, gjenstår å se. Det får vi nok først vite når telefonen kommer i salg, noe som ifølge Nokia skal skje i løpet av tredje kvartal i år.

Nokia N96 skal være klar for salg i løpet av tredje kvartal. Prisen er satt til 550 Euro for avgifter, noe som fort kan bety i overkant av 5 000 kroner her til lands.

Les mer om Nokia N96 her.

Mobilitet