Nytt mobil-OS fra Kina

Nytt mobil-OS fra Kina

Smartisan vil tilby et nytt operativsystem, men det kan like gjerne være et gjennomarbeidet grensesnitt til Android.

Mens resten av verden har låst seg til IOS, Windows Phone og Android, med sine firkantede ikoner, ønsker Kina,og nærmere bestemt Smartisan å tenke annerledes.

Og med annerledes kommer større ikoner, ikke nødvendigvis firkantede, og et rutenett som dominerer opplevelsen. Det skriver Computer Sweden.

Tenker nytt

Det er sjefen for Redesign, Luo Yonghao, som er mannen bak Smartisan. Ifølge han, ligger fremtiden i paneler og et stengt system.

Smartisan ser ut til å gjøre ting litt annerledes. Du kan for eksempel ikke velge bakgrunnsbilde, men må klare deg med 12 ikoner på hver hjemskjerm.

Ikonene har heller ingen undertekster, men er helt avhengig av at du kjenner igjen appene ved hjelp av bildene deres. Vil du flytte rundt på ikoner, kan du gjøre det i en slags miniatyrskjerm hvor fire hjemskjermer med ni ikonplasser vises samtidig.

Annerledes

Andre småting verdt å nevne er at du kan sortere kontakter etter hvor mye kontakt du har med dem, at lysstyrken på skjermen kan justeres samtidig som lydvolumet, samt at språket på telefonen er presentert med landets flagg i stedet for tekst.

Det skriver Engadget.

Man kan nok ikke argumentere med at Smartisan er banebrytende i sin nåværende form, men det tilbyr noe annerledes enn de vanlige operativsystemene.

Nå er det bare som et gjennomarbeidet grensesnitt til Android, men når hjemskjermen kommer på plass, og pengene begynner å strømme inn, kan Luo Yonghao og hans team skape noe mer håndfast.

Mobilitet