Oppdater Facebook mens du kjører

Oppdater Facebook mens du kjører

Applikasjoner lar deg lytte til Facebook og oppdatere profilen din med stemmen.

OnStar har begynt å teste applikasjoner som gjør at du kan oppdatere Facebook-statusen din med stemmen via mobiltelefonen mens du kjører bil.

General Motors i USA har i mange år solgt biler med et kommunikasjonssystem for kjøretøy som kalles OnStar.

LES OGSÅ:

Fortell Facebook hvor du er

Sikkerhetstjeneste

OnStar er en abonnementstjeneste som i utgangspunktet brukes i ulykkestilfeller, hvor bilens posisjon og status registreres og sendes til OnStar dersom du krasjer, slik at redningspersonell raskt kan komme til unnsetning.

Tjenesten inkluderer også handsfree og gps-navigasjon, samt tyveribeskyttelse hvor bilen kan spores og startsperre kan fjernaktiveres.

LES OGSÅ:

Nye biler sårbare for overvåking

Facebook snakker og lytter

OnStar tester nå applikasjoner som gjør det mulig å oppdatere Facebook-statusen med stemmen, og som leser opp de siste nyhetsoppdateringene fra dine venner på det sosiale nettverket mens du kjører bil.

Kort og godt støtter applikasjonene kommunikasjon mellom bilen og mobiltelefonen via bluetooth.

Hvis du mottar en sms og telefonen er tilkoblet OnStar i bilen via bluetooth, vil bilen lese tekstmeldingen høyt for deg, slik at du slipper å fikle med mobiltelefonen. På samme måte kan du lytte til Facebook, og du kan oppdatere din egen status ved å lese inn et lydopptak, skriver Reuters.

LES OGSÅ:

Påkjørt kvinne saksøker Google

Applikasjonsfamilien kalles MyLink, og kommer både til Android og iPhone. Systemet støttes i Chevrolet, Cadillac, Buick og GMC, og har allerede blitt demonstrert i Chevy Volt, skriver teknologinettstedet Gizmodo.

Her kan du se en video hvor OnStar demonstrerer hvordan du kan bruke mobilapplikasjoner til å for eksempel låse eller starte bilen, sjekke oljen, bensin og lufttrykk.

Les om:

Mobilitet