Over 60 000 byttet mobilabonnement i mars

Over 60 000 byttet mobilabonnement i mars

Antallet porteringer av mobilabonnementer har økt med over 20 prosent.

I mars 2007 var det 60 707 mobilnummer som ble forflyttet (portert) fra ett mobilselskap til ett annet. Det er en økning på 11 705 i forhold til samme måned i 2006, eller over 20 prosent, viser nye tall fra Post og Teletilsynet (PT).

Hver måned er det gjennomsnittlig 50 000 mobilkunder som velger seg et nytt mobilselskap.

Totalt er det foretatt 2 422 542 porteringer siden ordningen ble igangsatt 1. desember 2001. Antall porteringer har vist en jevn økning etter at PT i august 2002 lanserte nettstedet www.telepriser.no. Hver måned er det flere enn 50 000 som klikker seg inn på PTs priskalkulatorer. På telepriser.no kan du som vanlig forbruker sammenligne priser for fast-, bredbånds- og mobiltelefoni samt bredbånd og oppringt Internett. Du får også gode råd om hva du bør tenke på når du skal velge teleselskap.

Oversikt over antall nummerporteringer pr. måned (Illustrasjon: Post- og Teletilsynet)

Mange abonnement å velge blant

Det finnes i dag 90 ulike mobilprodukter (abonnement) på telepriser.no, og for en gjennomsnittsbruker kan månedskostnaden variere med kr 250-350 avhengig av hvilket produkt du velger. Mange av produktene er tilpasset bestemte bruksmønster, så før du bytter mobilabonnement bør du gjøre en beregning på telepriser.no basert på ditt eget forbruk (det finner du informasjon om på siste faktura). Da vil du finne det abonnementet som er best tilpasset ditt forbruk. Det kan altså være store penger å spare på å skifte selskap eller abonnement.

LES OGSÅ: Vil samordne EUs telemarkeder

Les om:

Mobilitet