Over ett år til Iphone 6?

Over ett år til Iphone 6?

Her er de siste ryktene om Apples neste fantamagiske mobiltelefon.

Ifølge nettstedet Macrumors, selve mesteren på Apple-rykter, er Apple godt i gang med utviklingen av nye Iphone.

Analytiker Peter Misek i analyseselskapet Jefferies tror riktignok at vi ikke kommer til å se nytt versjonsnummer fra Cupertino, men holder en knapp på Iphone 5S og muligens en billig-versjon av den populære telefonen, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Iphone 6, mener Misek, kommer nok ikke før i 2014.

Flere mulige flaskehalser

Vi legger muligheten i en Iphone 5S til side for øyeblikket, og konsentrerer oss i stedet om Iphone 6. Ryktebørsen snakker nemlig om en mobil med enda større skjerm enn sine forgjengere, med hele 4,8 tommer mot dagens 4 tommer.

Selvsagt er det ikke bare overflaten som får en overhaling, det skal også være nok av endringer under det blanke ytre, noe som kan gjøre at Iphone 6 blir litt forsinket ut av utvikling.

For det første peker Misek på muligheten for å gå fra 32 nanometer til 20 nanometer på CPU-siden. Det skal være et ganske stort sprang, og det er sannsynlig at dersom det blir gjennomført vil neste fullversjon av Iphone nok få en boost til enten fire eller åtte kjerner.

I tillegg er det snakk om å endre LCD skjermen fra in-cell teknologi til on-cell OLED eller IGZO. In-cell brukes i smartenheter for å gjøre enhetene tynnere, ettersom teknologien kombineres trykk-sensitiv overflate med LCD-skjerm i ett og samme lag. Tidligere har berøring- og LCD vært separert i to egne lag, noe som gjør mobilen tykkere.

- Vi tror in-cell har vanskeligheter med å skalere til 4,8 tommer, noe som fører til at Apple ser på muligheten for å gå over på on-cell, OLED eller IGZO, mener Misek.

Han ser også en tredje årsak til forsinkelse i operativsystemet IOS. For å kunne konkurrere på lik for med andre mobilprodusenter, spesielt erkerivalen Samsung, er det blant annet behov for støtte for å kunne utnytte flere kjerner.

Misek mener også at Apple nok kommer til å gjøre store endringer i måten IOS benytter, snakker og viser tjenester som Icloud og annonsering.

Men først, Iphone 5S?

Et kinesisk nettsted har nylig lagt ut bilder som angivelig skal vise neste Iphone. Ettersom det bare er rykter, er det slett ikke sikkert at bildene faktisk viser Iphone 5S eller 6. Men som Daniel Perez på nettstedet Ubergizmo skriver:

- Vi må jo spørre oss selv hvorfor noen ville finne på å lekke bilder at noe som ikke er den neste Iphone-en.

Stafettpinnen går tilbake til Macrumors, hvis journalist Eric Silvka påstår at bildene faktisk er av en Iphone-klone, og umulig kan være av Apples nyeste baby.

- Bildene viser en enhet som på utsiden ligner veldig på Iphone 5, men innsiden har så og si ingen likhet med en Apple-utviklet enhet, skriver Silvka.

På den andre siden kan det jo hende at bildene faktisk viser en prototype, kanskje av den ryktede billig-Iphonen? Det før vi nok svar på etter hvert. I mellomtiden får vi gire hverandre opp med rykter og sladder.

Les om: