Oversett med mobilkameraet

Oversett med mobilkameraet

Mobilappen Translens kan oversette fra 16 språk.

De fleste av oss takler engelsk uten videre problemer, men kommer ofte til kort når vi er ute og reiser i land hvor engelskkunnskapene er litt så som så. Hvem har vel ikke opplevd å sitte på restaurant i det sydlige Europa for å bestille mat, uten å skjønne stort av skribleriene på menyen?

Med Translens skal dette visstnok være en saga blott. Med appen i gang er det bare å holde kameraet over teksten du ikke skjøner bæret av, for så å få teksten oversatt til for eksempel engelsk eller norsk.

Du bestemmer selv hvor stor del av teksten som skal oversettes, om det for eksempel er en setning eller ett enkelt ord. Translens er i stand til å oversette mellom 16 forskjellige språk. Det er mulig å oversette både fra og til norsk.

Translens kan oversette fra katalansk, nederlandsk, engelsk, fransk, tysk, gresk, ungarsk, italiensk, norsk, polsk, portugisisk, rumensk, russisk, spansk, svensk og tyrkisk. Listen over språk Translens kan dytte teksten ut til er nesten den samme, med to unntak. Appen er ikke i stand til å oversette til svensk, så svenskene må klare seg med engelsk eller norsk. Den er imidlertid i stand til å oversette til hebraisk, men ikke motsatt vei. Kjedelig for dem som eventuelt er i Israel uten å skjønne stort av det som er skrevet rundt om.

Har du en iPhone eller iPad kan Translens kjøpes via App Store for 14 kroner her.

Les om:

Mobilitet