Palm OS til Nokia

Palm OS til Nokia

Snart kan du bruke Palm OS på Nokias Linux-baserte tavlemaskiner.

Noe uventet slipper nå Access, som eier Palm OS, en versjon av operativsystemet tilpasset Nokias Linux-baserte tavle-enheter. Foreløpig er det kun en betaversjon som er tilgjengelig, men allerede nå melder Access at over 30 000 programmer skal fungere på Nokia-versjonen av Palm OS.

Helt siden Access kjøpte Palm OS har de lovet å kommer med en Linux-basert versjon av operativsystemet. Enn så lenge har ikke det skjedd, og det som nå er ute i betaversjon er i stedet en videreutvikling av nyeste Palm OS, også kjent som Garnet.

Så langt er det bare tre av Nokias Linux-baserte tavlemaskiner, N770, N800 og N810, som kan benytte seg av Palm OS. Installasjonen fra Access består av en virtuell maskin som installeres sammen med systemet, og som startes når det er behov for det. Løsningen med virtuell maskin gjør det altså mulig å kjøre over 30 000 programmer utviklet for vanlig Palm OS.

Palm Inc, som utvikler Palm-maskinene, jobber også med et nytt Linux-basert operativsystem til sine maskiner. Også dette skal være bakoverkompatibelt med eldre versjoner av Palm OS.

Sitter du med en av de aktuelle Nokia-maskinene kan du laste ned Palm OS gratis her.

Kilde: The Register

LES OGSÅ: Mini-pc fra Palm

Mobilitet