Pangstart for Iphone 4S

Pangstart for Iphone 4S

Fire millioner solgte enheter i løpet av åpningshelgen.

Bare noen få dager etter at forhåndssalget av Iphone 4S gikk av stabelen den 7. oktober, meldte Apple at over én million enheter var bestilt. Ny rekord.

Fredag den 14. oktober ble den nye telefonen endelig sluppet for salg i USA og seks andre land. I går meldte selskapet at de solgte mer enn fire millioner enheter av den nye telefonen på bare tre dager. Også ny rekord.

- Lanseringen av Iphone 4S ble en del forsinket fra Apples typiske tidlige sommerlansering, noe som førte til en enorm etterspørsel fra de som ville oppgradere, i tillegg til masse oppmerksomhet i media, sier analytiker Alex Spektor i Strategy Analytics til PC World USA.

Salgstallet for åpningshelgen til Iphone 4S er over dobbelt så høyt som for den opprinnelige Iphone 4, som det ble solgt 1,7 millioner eksemplarer av i løpet av de første tre dagene.

Norgeslansering i neste uke

I tillegg til fire millioner solgte Iphone 4S-er, meldte Apple også at over 25 millioner brukere har oppgradert til IOS 5 og at over 20 millioner brukere har meldt seg opp for den nye Icloud-tjenesten.

Ifølge nettstedet Gigaom betyr det at en av tre IOS 5-kompatible enheter er allerede er oppdatert til det nyeste operativsystemet. IOS 5 ble sluppet for nedlasting den 12. oktober.

Iphone 4S er for øyeblikket tilgjengelig i USA, Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland og Japan. Den 28. oktober slippes den i ytterligere 22 land, deriblant Norge.

Med så stor etterspørsel blir det interessant å se hvordan tilgangen på den nye telefonen blir her til lands. Hva prisene blir og om det blir noe forhåndssalg, vet vi ikke.

Hektisk måned for Apple

Den 4. oktober ble Iphone 4S lansert etter månedsvis med rykter, spekulasjoner og hype. Den nye Iphone-en fikk blandet mottakelse, og mange uttalte stor skuffelse over at det ikke kom noen Iphone 5. Blant de største nyhetene i Iphone 4S er raskere prosessor, bedre kamera og en ny talestyringsfunksjon.

Iphone 4S har riktignok ikke vært det eneste som har stått på plakaten for Apple i oktober. Dagen etter Iphone 4S-lanseringen, kom nyheten om Steve Jobs' bortgang. Apple-gründeren har alltid vært veldig populær - og omdiskutert - og døsfallet fikk mye oppmerksomhet i pressen.

Og i forrige uke ble som nevnt IOS 5 lansert, i tillegg til en haug med andre programvare-relaterte oppdateringer, som til sammen fikk Apples servere til å gå i stå.

Midt oppi alt dette er Apple også i patentkrig med Samsung, og de to selskapene kjemper hardt om å få stoppet salget av produktene til hverandre i flere land.

Les om:

Mobilitet