Mobilbetaling med Wywallet. (Illustrasjonsfoto: T4 (CC BY-SA 3.0))

(Illustrasjonsfoto: T4 (CC BY-SA 3.0))

Payex kjøper svensk konkurrent

Betalingsselskapet Payex kjøper svenske 4T fra Telia, Tele2, Telenor og 3 Sverige. Selskapet overtar tjenesten Wywallet.

Payex leverer betalingstjenester på digitale flater, inkludert mobil, i Norden. Nå kjøper selskapet 4T Sverige fra sine eiere Telenor, Telia, Tele2 og 3 Sverige. Inkludert er betalingstjenesten Wywallet. Prisen er ikke kjent.

Vokser på mobilbetaling

Tjenesten ble lansert sommeren 2012, og har i dag omlag 1,5 millioner brukere og flere tusen forhandlere. Den er utviklet og levert av sin nye eier Payex.

- Vi ser stor verdi i tjenesten med den tilhørende kunde- og handlerbasen som er bygd opp, sier Raymond Klavestad, produktsjef, forretningsutvikler og ny styreleder i 4T i en melding.

Payex opplyser at eksisterende brukere ikke vil merke noe til eierskiftet, og at forhandlere også vil fortsette uten forstyrrelse i tjenesten. Payex har i forbindelse med overtakelsen også inngått avtaler med de tidligere eierne, som vil fortsette å tilby Wywallet som betalingsløsning.

I en felles kommentar heter det fra de fire telekomoperatørene at "samarbeidsavtalen sikrer at kundene våre enkelt kan fortsette å bruke tjenesten, og at vi som operatører fremdeles får inntekter fra Wywallet".

Mobilitet