Pc-ens nedgang har bare så vidt begynt

Pc-ens nedgang har bare så vidt begynt

Den tradisjonelle bærbare og stasjonære pc-en er ikke like populær som den en gang var, og har en mørk fremtid i vente mener Gartner.

Nettbrett pc-ene er i ferd med å ta over, og dette i stigende grad på bekostning av tradisjonelle bærbare og stasjonære pc-er. Det skriver Computerworld Danmark.

At nettbrettene har endret mye av it-markedet er ingen hemmelighet, og en pc er ikke lenger det den en gang var.

Gartner har sett på den nye statistikken, og på hvilke typer enheter forbrukerne vil ha.

Mens antall pc-er, nettbrett og mobiltelefoner sendt ut fra produsentene til sammen vil øke med ni prosent fra 2012 til 2013, dekker dette tallet over at noen produktgrupper rapper kunder fra andre.

Pc-ens fall

Det forventes at markedet for tradisjonelle bærbare og stasjonære pc-er får en nedgang på 7,6 prosent i 2013 sammenlignet med i fjor. Til sammenligning vil antall nettbrett øke med hele 69, 8 prosent fra 2012 til 2013.

En av grunnene til dette er prisene på denne typen produkter stadig bli lavere, noe som betyr at forbrukere i flere land kan henge seg på nettbrett-trenden.

Allerede neste år, mener Gartner at det vil bli sendt ut like mange nettbrett pc-er på markedet som tradisjonelle pc-er, og det ser ut til at dette kun er begynnelsen av nettbrettets tidsalder.

Også markedet for mobiltelfoner og smarttelefoner fortsetter å vokse, ifølge Gartner.

Den moderne pc-en

Det skal også sies at dagens nettbrett også blir brukt til tradisjonelle datamaskin-oppgaver. For eksempel er coveret til Microsoft Surface-nettbrettet et tastatur, slik at den så å si fungerer på samme måte som en tradisjonell bærbare pc.

Samtidig kommer mange av dagens bærbare pc-er med berøringsskjerm.

Mobilitet