PC World-pris til Windows Phone 7.5

PC World-pris til Windows Phone 7.5

Årets Produkt 2011 (9): - Et nyskapende mobiloperativsystem

PC World-redaksjonen har gitt en av Årets Produkt 2011-priser til Windows Phone 7.5.

Les også: Hva er Årets Produkt 2011?

Analysebyrået Gartner tror Microsofts nye mobiloperativsystem Windows Phone allerede i 2014 vil ha passert Apples iOS og være den nest største mobilplattformen, etter Android.

Får Gartner rett, er det ikke bare på grunn av samarbeidet med Nokia – men at Microsoft rett og slett har laget en veldig god mobilplattform som ikke bare er en kopi av hva konkurrentene allerede har.

Windows Phone 7.5 har ingenting å gjøre med den gamle Windows Mobile-plattformen, som egnet seg veldig dårlig til moderne smarttelefoner med berøringsskjerm.

Nytt fra bunnen av

Da Microsoft lanserte arvtageren Windows Phone i fjor høst, presenterte de et helt nytt operativsystem, laget fra bunnen av med tanke på touchtelefoner.

Den første versjonen ble imidlertid ikke lansert offisielt i Norge, og dermed manglet enkelte funksjoner – som blant annet tilgang til den viktige app-butikken. Samtidig glimret en del elementære funksjoner, som klipp-og-lim, med sitt fravær.

Med versjon 7.5 – også kalt Mango – ble de aller fleste av svakhetene vi påpekte i 7.0-versjonen rettet opp. Og viktigst av alt: Windows Phone ble offisielt lansert i Norge, inkludert tilgang til appbutikken, spilltjenesten XBox Live og støtte for norske skjermmenyer og norsk tastatur.

Den nye versjonen fikk også støtte for fleroppgavekjøring (multitasking), i tillegg til en rekke nye funksjoner som blant annet en bedre e-postleser som samler flere e-postkontoer i én, bedre kalender, tettere integrasjon med sosiale nettverkstjenester og en bedre nettleser med støtte for HTML5.

Fokus på oppgaver, ikke apper

Noe av det vi liker best med Windows Phone, er at startskjermen ikke bare er en samling av snarveier til apper – som på iPhone. I stedet fokuseres det på oppgaver, med såkalte «fliser» og «huber» som viser deg nyttig informasjon direkte på startskjermen, uten at du behøver å veksle mellom ulike apper.

Microsoft har tenkt helt nytt, vært innovative, og laget et virkelig brukervennlig mobiloperativsystem som er enklere å bruke enn Android og fullt på høyde med Apples iOS. Derfor fortjener Windows Phone 7.5 prisen for Årets Produkt.

Les om:

Mobilitet