Prioriterer mobil før nett

Prioriterer mobil før nett

Finn.no driver produktutvikling for mobile enheter før desktop. Nå er Finn "Mobile First".

- Mobil er det viktigste fokusområdet for Finn i 2012, sier Christian Printzell Halvorsen, administrerende direktør i Finn i en pressemelding.

Beslutningen om å prioritere mobil før desktop er tatt på bakgrunn av den mobile revolusjonen - 26 prosent av trafikken mot Finn.no i august i år kom fra smartmobiler og nettbrett, og en av ti nye annonser legges inn fra mobile enheter.

- Vi er i ferd med å bygge Norges sterkeste mobilmiljlø, men for å få til en fullverdig og sømløs opplevelse på tvers av Finns kanaler er det avgjørende at mobil blir en del av det daglige arbeidet til alle markeder hos Finn, sier Printzell Halvorsen.

Mobile First

Finn fikk gjevt besøk i forrige uke, da den tidligere sjefen for brukeropplevelse i Yahoo og Ebay Luke Wroblewski var innom selskapet for å snakke om mobilitet og brukeropplevelse.

Wroblewski, som var den første som brukte uttrykket "mobile first", har blant annet hatt stor innflytelse på utvikling av opplevelse og grensesnitt i selskaper som Google og Facebook.

Kort fortalt er Wroblewskis mening at sterk trafikkvekst på mobile enheter gir muligheter, samtidig som begrensninger på plattformen krever spesielt fokus for å gjennomføre en behagelig brukeropplevelse og et godt produkt.

- Vi har brukt mye ressurser på å sette sammen et unikt mobilteam på 17 personer med en spesiell kompetanse som vi nå også får utnyttet på tvers av hele Finn, sier Niklas Larsson, direktør for strategi og produktutvikling i Finn.

Sømløshet av prinsipp

Med satsing på mobile enheter og "mobile first" i tankene blir ansvaret for utvikling av mobilsidene i Finn flyttes fra en dedikert mobilavdeling og ut til hvert enkelt marked.

Mobilteamet er først og fremst ansvarlig for å etablere en felles grunn å stå på, en eske full av byggeklosser.

Slik skal alle løsninger heretter først ut på mobil, og deretter på desktop - eller helst begge samtidig.

- Sømløshet på tvers av alle kanaler skal være et hovedprinsipp, sier Larsson.