Profitt på Android-programmer

Profitt på Android-programmer

Utviklere kan endelig ta betalt for mobilapplikasjoner når Google nå åpner Android Market.

Utviklere av Android-programmer vil endelig kunne ta betalt for dem, etter at det i noen måneder kun har vært gratis nedlastinger til mobilplattformen, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Google gjør det nå mulig å ta betalt for programmene gjennom Android Market, noe som gjør det hele mer attraktivt for profesjonelle utviklere.

Amerikanere og briter får muligheten først, ved å gå til Androids nettsted og laste opp programmene, sammen med en prislapp. Programmene vil kunne være i salg fra midten av neste uke, ifølge bloggen til Eric Chu, mobil plattform-sjef i Google.

LES OGSÅ: Google åpner butikken

Android Market vil fungere på samme måte som Apples App Store for Iphone, bortsett fra at produktene ikke trenger å være godkjent av Google eller tjenesteleverandører.

Det vil koste 25 dollar for å registrere seg på Android Market. Hva applikasjonene vil koste, er avhengig av utvikleren.

Det er ikke kjent når norske utviklere vil få muligheten til å gå løs på Android. I slutten av dette kvartalet vil Google åpne for Tyskland, Østerrike, Frankrike, Nederland og Spania. Flere land vil bli annonsert i slutten av kvartalet, skriver Chu i bloggen.

Avventende

Tidligere erfaringer med blant annet prising av Iphone-programmer tilsier at det er en god idé å gå inn lavt, og satse på stort volum.

- Det ideelle er rundt 1,99 dollar eller mindre. Jeg tror det er godt etablert av Apple, sier analytiker Greg Sterling i Sterling Market Intelligence til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Han tror likevel at utviklere vil avvente situasjonen med Android og se. Mulighetene er langt større med Iphone i dag.

Ifølge Apples egne tall, er det over 15.000 programmer tilgjengelige i App Store, og over 500 millioner nedlastinger.

13,7 millioner Iphone skal ha blitt solgt i 70 land i fjor.

LES OGSÅ: - Altfor mye søppel hos App Store

Les om:

Mobilitet