Prøv Android 3.0

Prøv Android 3.0

Google har sluppet en forhåndsversjon av utviklingspakken for Honeycomb.

På onsdag slapp Google en tidlig versjon av SDK-en (software development kit) for Android 3.0, a.k.a. Honeycomb. Det nye operativsystemet er som kjent designet spesielt for nettbrett.

Annonseringen kom i et blogginnlegg av Xavier Ducrohet, som er utviklingssjef for Android SDK.

- I løpet av de kommende ukene slipper vi en endelig versjon av SDK-en, som du kan bruke til å bygge og publisere applikasjoner for Android 3.0, skriver Ducrohet.

LES OGSÅ:

Android-trojaner kan ta kontroll over mobilen

Med forhåndsversjonen som nå er sluppet, kan utviklere endelig begynne å teste eksisterende applikasjoner for å se hvordan de fungerer i nettbrett-størrelse, og gjøre seg kjent med de nye funksjonene og API-ene (application programming interface) som Android 3.0 byr på.

Forhåndsversjonen av SDK-en inkluderer en rekke nye komponenter i brukergrensesnittet, nye temaer, og ”rikere” widgets og notifiseringer. Klikk-og-dra, samt multitasking støttes også.

Kraftig grafikk

Mye arbeid er blitt gjort for å støtte avansert og kraftig grafikk. Honeycomb inkluderer blant annet ”en innegbygget GL-render som gjør at utviklere kan programmere maskinvareakselerasjon av vanlige 2D-render-operasjoner i sine applikasjoner, enten for hele applikasjonen eller bare for spesielle oppgaver eller skjermvisninger”. Det er også en ny 3D-grafikkmotor, kalt Renderscript.

LES OGSÅ:

Motorola planlegger storproduksjon av Xoom

Honeycomb kan kjøre på både tokjerne- og énkjerne-prosessorer, og er blitt optimalisert for begge deler.

Nettbrettversjonen av Android støtter nye multimediefunksjoner, inkludert HTTP Live Streaming. Deling av rikt innhold støttes via MTP/PTP (Media Transfer Protocol/Picture Transfer Protocol), som vil gi utviklere nye måter å vise frem rikt innhold til brukerne.

LES OGSÅ:

Ny Google Maps til Android

Les om flere av høydepunktene i Android 3.0 på Googles blogg, og sjekk Googles presentasjonsvideo under:

Mobilitet