Qualcomm med rekordomsetning

Qualcomm med rekordomsetning

Brikke-giganten Qualcomm har sist kvartal fått rekordomsetning, men overskuddet nådde ikke opp til analytikernes forventninger.

Qualcomm vokser kraftig som en følge av selskapets sterke posisjon i det raskt voksende markedet for prosessor og andre tilsvarende brikker til smarttelefoner og nettbrett, men overskuddet faller i forhold til analytikernes forventninger. Det skriver Computer Sweden.

I løpet av det første kvartalet endte overskuddet på 1,87 milliarder dollar, sammenlignet med 2,23 milliarder dollar i samme periode i fjor. Omsetningen økte med 24 prosent, til 6,12 milliarder dollar. Dermed klarte Qualcomm å komme i mål med sin egen prognose om å omsette mellom 5,8 og 6,3 milliarder dollar.

Ser lyst på regnskapsåret

Alt i alt solgte selskapet 173 millioner brikker i perioden, som innebærer en økning på 14 prosent - noe høyere en selskapets egen prognose.

Qualcomm ser lyst på det nåværende kvartalet og regnskapsåret, og justerer opp prognosen for årsomsetningen til mellom 24 og 25 milliarder dollar.

Tøff konkurranse

Likevel falt aksjen med seks dollar. En av selskapets største bekymringer er at kostnadene deres øker, selv om prisene har falt raskt på blant annet 3G-brikker.

Det er stadig tøffere konkurranse fra lavkostnadstelefoner, som senker marginene. Qualcomm har til tross for dette fortsatt en sterk posisjon på enkelte segmenter.

Mobilitet