Rediger Google Docs på mobilen

Rediger Google Docs på mobilen

Arbeid i Google Docs-dokumenter kan nå redigeres på Android, iPhone og iPad, i sanntid og med stemmen.

Brukere av Google Docs kontorprogramsuite kan nå redigere tekstdokumenter via Android- eller Apple iOS-maskiner, kunngjorde Google på onsdag.

LES OGSÅ:

Google Docs får delte mapper

Den etterlengtede redigeringsfunksjonen rulles ut i løpet av de neste dagene for Android 2.2 og nyere og iOS 3 og nyere, i første omgang på engelsk språk. Når funksjonen er aktivert vil du se en redigeringsknapp øverst i høyre hjørne i dokumenter. Når man trykker på denne tas man ut av lese-modus slik at man kan begynne å skrive.

Samarbeid i sanntid i samme dokument

PC Worlds nyhetstjeneste skriver at ut ifra Googles bloggpost og demonstrasjonsvideo å bedømme, virker redigeringsmulighetene primitive sammenlignet med ordentlige kontorapplikasjoner. Angivelig kan man bare skrive tekst i dokumentets gjeldende skrifttype, redigere regneark og tilføye punkter, men redigeringer dukker opp i sanntid slik at man kan samarbeide med andre i samme dokument, selv om man er på reisefot.

LES OGSÅ:

Google tilbyr gratis lagringsplass

Men det mangler mange avanserte redigeringsfunksjoner som man kan gjøre fra en pc, som for eksempel å formatere tekst, tilføye bilder og hyperlenker, endre skrifttyper eller opprette nye dokumenter.

Skriv med stemmen

En kul funksjon for Android-brukere er også muligheten for å skrive inn tekst med stemmen. Mobilredigeringsfunksjonaliteten i Google Docs kommer til å forbedres og utvides til andre Docs-komponenter i fremtiden, ifølge en talskvinne for selskapet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Nå kan du tegne i Google Dokumenter

Google Docs er gratis og tilgjengelig som et frittstående produkt, eller som en del av den mer omfattende Google Apps samarbeids- og kommunikasjonssuiten som også inkluderer Gmail, Kalender, Nettsteder og andre applikasjoner.

Se videoen av Google Docs på mobilen i aksjon:

Les om:

Mobilitet