Rekordsalg av mobiler

Rekordsalg av mobiler

Hele 2,4 millioner mobiltelefoner kan selges i Norge i år.

- Det går mot rekordsalg. Vår prognose er nå et salg på 2,4 millioner mobiltelefoner, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen til Dagens Næringsliv.

De har sett seg nødt til å oppjustere sin forventede nedgang fra tidligere år. I fjor ble det solgt 2,3 millioner mobiler, tidligere i år forventet bransjen at 2010 skulle ende på 2,2.

Nokia taper terreng

I fjor utgjorde verdien av det norske mobilsalget fem milliarder kroner, i år kan verdien øke i takt med at folk kjøper mer og mer smarttelefoner. Ifølge Andrersen vil andelen smarttelefonsalg øke fra 30 prosent i fjor til 50 prosent i år.

HTC og Apple vinner terreng i det norske markedet, på bekostning av Nokia.

November og desember står alene for 30 prosent av salget, ifølge DN.

Smarttelefoner under treet

Landets kjeder merker dette, deriblant Siba.

- Etter den første uken i desember viser omsetningen mer enn en fordobling i forhold til samme periode 2009, sier landssjef i Siba Norge, Victor Bengtsson til Finansavisen.

- Vi regnet en vekst på 5 prosent fra i fjor. Nå må vi oppjustere desembertallene.

Han ser det blir mange smarttelefoner under juletreet i år, og i den grad de får plass under treet, også tv-er.

Kompletts novembertall viser 25 prosents vekst år over år, som pleier å være en veldig god indikasjon på desembersalget. Elkjøp forventer en julehandelvekst på 11 prosent. I sistnevnte kjede er nettbrett og kaffemaskiner hette tips, i tillegg til Playstation 3.

Mobilitet