RSS-leser til mobilen

RSS-leser til mobilen

Svenske Mobispine har laget en gratis RSS-leser til mobilen, med innebygd bloggeverktøy.

RSS-feeder kan være et praktisk verktøy for å få et kjapt overblikk over nyhetsoverskrifter i ulike medier og lese nyheter uten forstyrrende elementer som bilder og reklame. Men RSS i mobilen er kanskje enda mer praktisk. Alle som har brukt mobilen til surfing en del vet at det kan bli dyrt. For eksempel når mobilen går i gang med å laste ned en flere megabyte stor web-side som det var linket til fra en wap-side.

LES OGSÅ: Opera Mini med RSS

Svenske Mobispine tilbyr en nokså fullendt løsning for RSS på mobilen, selv om den foreløpig er i beta-versjon. Nedlastingen av java-applikasjonen er enkel. Du taster inn land og mobilnummer på mobispine.com. Så får du en sms med passord til tjenesten og link til nedlasting. Nedlastingen begynner automatisk når du klikker på linken.

Passordet bruker du til å logge deg på web-sidene til Mobispine. Der kan du søke blant over 10 000 RSS-feeder og legge dem inn på din konto/RSS-portal med et museklikk. Hvis ikke RSS-feeden du er på jakt etter allerede er registrert i arkivet kan du legge den inn selv. Dermed blir den også tilgjengelig for andre brukere. Ettersom det er brukerne selv som gjør jobben med å registrere RSS-feeder, vokser arkivet raskt i omfang.

Brukerne kan gi karakterer til de ulike RSS-feedene, og man finner oversikter over hvilke feeder som er mest populære (ved karaktergivning) og over hvilke som benyttes av flest. Vi har (selvsagt) lagt inn PC World Norges RSS-feed. Du finner også vårt amerikanske søstermagasin i feed-listen.

Java-applikasjonen på mobilen er helt grei, og intuitiv nok. Den fungerte dessverre ikke noe videre under Windows Mobile, og spesielt dårlig på HTC P4350 med skyvbart tastatur. Det skyldes trolig først og fremst Java-implementeringen på mobilen, som er overlatt til programmet MIDlet Manager.

Bloggefunksjonen i Mobispine støtter også video, bilder og lydmeldinger, men ikke fra Windows Mobile. Selve bloggingen kan ikke gjøres enklere. Du trykker på bloggeknappen, skriver inn tekst og trykker send. Innholdet publiseres da på adressen mobilspine.com/blog/«navnet på din blogg». Enklere kan det neppe gjøres.

LES OGSÅ: Microsoft vil ha patent på RSS

LES OGSÅ: Send SMS fra Messenger

Les om:

Mobilitet