Rubenmann sprenger mobil-tv-grenser

Rubenmann sprenger mobil-tv-grenser

Norges første mobil-tv-serie har blitt ekstremt godt mottatt både på mobil og internett.

Nå kan Rubenmanns videoblogger også ses ved å ringe et telefonnummer, som videosamtale. Det er første gang i Norge en slik tjeneste tilbys, ifølge en pressemelding fra NRK.

Ved å ringe nummeret 22 86 20 64 som videoanrop kan brukerne enkelt se alle Rubenmanns videoblogger. Prisen varierer fra operatør til operatør, og er den samme som for vanlige videoanrop. Brukerne trenger en 3G-telefon for å kunne benytte seg av tjenesten.

LES OGSÅ: Nokia vil ha TV på mobilen

- Det er et mål å senke terskelen og gjøre det så enkelt som mulig for brukerne å se mobil-tv. Det gjør vi definitivt med denne tjenesten. I mai lanserer vi også andre typer mobil-tv-innhold på denne måten, sier utviklingssjef Gunnar Garfors i NRK.

Videobloggeren Rubenmann, som spilles av Harald Eia, har på kun en uke oppnådd ekstrem popularitet på mobil og internett, og er nå enda lettere tilgjengelig på mobil. Etter hvert skal også Rubenmanns venner selv kunne spille inn sine egne videoblogger som videosamtale via det samme nummeret.

- Dette gjør mobil-tv så lett tilgjengelig at selv min mor kan bruke det, sier ansvarlig for forretningsutvikling Ola Akselberg i Oslo-firmaet Rubberduck Media Lab, som leverer løsningen for NRK.

LES OGSÅ: NRK åpner distriktskontor i Second Life

Les om:

Mobilitet