Så mye mobildata skal vi bruke

Så mye mobildata skal vi bruke

Cisco spår at mobil datatrafikk vil nå 134 exabytes i året i 2017. Det er en 13-dobling fra i dag.

Cisco har estimert at mobil datatrafikk vil nå 11,2 exabytes per måned, eller 134 exabytes i året, innen 2017. En exabyte tilsvarer én trillion bytes. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ciscos undersøkelse for 2012 til 2017 viser at den store økningen mobiltrafikk delvis skyldes den fortsatt sterke veksten av mobile internett-tilkoblinger.

Den utbredte bruken av smarttelefoner og nettbrett er også med på å forsterke trafikken på mobile nettverk. Cisco tror smarttelefoner, bærbare datamaskiner og nettbrett vil drive 93 prosent av den globale mobildata-trafikken innen 2017.

M2M (machine to machine)-trafikken, som for eksempel GPS-systemer i biler, og medisinske applikasjoner, vil kun stå for fem prosent av den globale mobildata-trafikken.

Raskere Internett

Cisco sier at det også vil komme raskere mobildata-hastigheter. De hevder gjennomsnittshastigheten for 2012, 0.5mbps, vil øke til 3.9mbps i 2017. Mobil-video vil i 2017 representere 66 prosent av den globale mobildata-trafikken, opp 51 prosent fra 2012.

- Denne trenden er et resultat av den tilsynelatende umettelige etterspørselen fra forbrukere og firmaer for å oppnå de fordelene man får når man kobler sammen mennesker, data og andre ting i et ”Internett med Alt”, sier Doug Webster, fra Cisco.

Les om: