Sakte fart for Turbo 3g

Sakte fart for Turbo 3g

Telenor venter med å svare på NetComs siste mobile bredbåndssatsing

NetCom lanserte denne uken rimelig mobilt bredbånd, Connect Fritid. For 99 kroner måneden kan brukerne surfe fritt etter klokken 17.00 og i helgene. Men for å nyte godt av ”Turbo 3G” må du bo midt i Oslo sentrum.

Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom syns imidlertid ikke det er for tidlig å snakke om 2 mb/sek, med HSDPA – det NetCom kaller Turbo 3G.

LES OGSÅ. HSDPA i praksis

- Per i dag får du denne hastigheten kun sentralt i Oslo. Men vi bygger ut til Stor-Oslo i løpet av høsten, samtidig bygger vi også ut i Bergen, Trondheim og Stavanger.

- Vil Connect Fritid bli et alternativ til eksempelvis adsl?

- Vi påstår ikke at mobilt bredbånd er et alternativ til adsl. Vårt produkt er for de som ønsker å sjekke epost og bruke nettbanken for eksempel på hytta. Foreløpig må du være tålmodig når du surfer over mobilnettet med pc-en, sier Vederhus.

NetCom har slått Telenor med den kommersiell lanseringen av HSDPA, og konkurrenten på Fornebu utenfor Oslo har heller ikke noe tilsvarende produkt som NetComs Connect Fritid.

- Vi registrerer det NetCom gjør. Når det gjelder HSDPA så har vi piloter gående, men vi venter med en lansering når vi har noe mer enn i innenfor Ring 3 i Oslo. Jeg gleder meg til å fortelle om dekningsgraden vi får på HSDPA, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

- Du kan gjerne foretelle det nå, i alle fall gi oss en dato for lansering?

- Jeg må nok vente til en offisiell lansering, men det blir i løpet av året, sier Krokan.

At mobilt bredbånd skal bli et alternativ til adsl, har informasjonssjefen liten tro på, selv om den teoretiske kapasiteten nå kommer opp i 2 mb/sek.

- I byene har jeg liten tro på det. I hvite soner, hvor det ikke finnes fast bredbånd, tror jeg heller på trådløse løsninger som for eksempel Wimax, sier han.

- Vil dere svare på NetComs lanseringe av Connect Fritid til 99 kroner måneden?

- Ja, men jeg kan nå ikke si noe om prisen ennå, sier Krokan

Les om:

Mobilitet