Samme mobilpriser i sommer

Samme mobilpriser i sommer

EU-møtet om billigere mobilpriser er utsatt enda en gang.

Mobilbruk om sommeren blir fremdeles dyrt for folk på ferie. Noen store europeiske land nekter å godkjenne lavere roamingpriser med det første. Det som ble varslet for et par uker siden er nå bekreftet av et medlem i Europa-parlamentet : det blir ikke billigere feriemobil før etter sommeren.

Det er representanten for Østerrike, Paul Rübig, som ifølge nyhetsbyrået ANP, har sagt at sjansen for en rask løsning er nærmest null. I tillegg har EU utsatt neste møte hvor det skulle stemmes om billigere europeiske mobil-tariff. Møtet var først planlagt til 2. mai, ble så lagt til 10. mai, og blir nå avholdt ikke før tredje uke i mai.

Det er spesielt tre land med mange tilreisende turister, Frankrike, Storbritannia og Spania, som vil holde roamingprosessene kunstig høye.

LES OGSÅ: Usikkert for billigere feriemobil

- Ufattelig høye priser

EU-parlamentet har foreslått et automatisk pristak på 40 eurocent (ca. kr. 3,50) per minutt for å ringe med mobilen utenlands og et tak på 15 eurocent (ca.1 kr) for å motta mobilsamtaler. EU-kommisjonen har lagt seg på samme linje, mens medlemsstatene vil ha tak på henholdsvis 30 og 60 eurocent.

Europakommisjonen ønsker å regulere prisene for å øke konkurransen mellom teleoperatørene. EU har åpnet en webside hvor de ulike prisene kan sammenlignes for alle ferieland (Norge er ikke med).

Kommisjonæren for it og medier, Vivian Reding, har kalt roamingprisene ufattelig høye.

For å sammenligne prisene, sjekk denne webside fra EU .

LES OGSÅ: Europas GPS-system i krise

Les om:

Mobilitet