Samsung fornyer sin kamera-mobil

Samsung fornyer sin kamera-mobil

Nye Samsung Galaxy K zoom byr på 20 megapikslers oppløsning og 10x optisk zoom.

Fjorårets Samsung S4 Zoom har fått en etterfølger, Samsung K zoom.

Oppløsningen på CMOS-brikken er økt fra 16 til 20,7 megapiksler.

Samsung har greid å kutte åtte gram av vekten, som nå er på 200 gram.

20,2 mm tykk

Men det som var noe av hovedinnvendingen mot fjorårets modell, tykkelsen på grunn av objektivet, har ikke Samsung greid å gjøre noe særlig med.

Med objektivet innfelt er tykkelsen 20,2 millimeter på det tykkeste punktet, mens resten av enheten har en tykkelse på 16,6 mm.

Fjorårsmodellen S4 Zoom var egentlig smalere og lavere, men hadde et håndgrep som bidro til å gi enheten et mye mer klumpete utseende enn den slankere stilen på nykommeren K zoom.

Merk forøvrig at Samsung selv ikke kaller Galaxy K zoom for et etterfølger av Galaxy S4 Zoom. Hvor lenge de to modellene eventuelt skal eksistere side om side i Samsungs produktspekter, er ikke kjent.

Den nye kamera-mobilen har en del likhetstrekk med Galaxy S5, som ble lansert på den store mobilmessen i Barcelona i februar.

Men det er jo en mye lettere og slankere mobil. Samsung Galaxy S5 er 8,1 millimeter tykk og veier 145 gram.

Lcd-skjermen på nye Galaxy K zoom er mindre enn på Galaxy S5, 4,8 tommer mot 5,1 tommer på Galaxy S5.

Oppløsningen på lcd-skjermen er også mindre, 1280 x 720 piksler mot 1920 x 1080 piksler på Galaxy S5.

Strømsparing

Galaxy K zoom har heller ikke fingeravtrykksleser, men byr på den samme strømsparingen som Galaxy S5 kalt «Ultra Power Saving Mode».

Samsungs nye hybrid-mobil er naturligvis basert på Android, her i versjon 4.4, og på prosessorsiden snakker vi om en Samsung «hexacore»-brikke som bruker både en firekjerners-prosessor på 1,3 gigahertz og en tokjerne-prosessor på 1,7 GHz.

Mobilen har to gigabyte internminne, og den interne lagringsplassen er begrenset til 8 GB. Men man kan utvide minnet ved hjelp av Micro SD-kort - ifølge Samsung på opptil 32 GB. Ett eller flere minnekort kan være en nødvendighet hvis man vil bruke kamerafunksjonen mye.

Kameraet er utstyrt med optisk bildestabilisering og kan også spille inn video i Full HD-oppløsning. En Xenon-blits er innebygd.

Selfie-alarm

Blant kamera-funksjonene merker vi oss at enheten er utstyrt med noe som Samsung kaller «selfie-alarm».

Dette er en funksjon som ifølge Samsung skal gjøre det enklere å ta selvutløsende selfies, blant annet ved å hjelpe deg til å plassere ditt eget hode i den delen av bilderammen du ønsker. Når du snur kameraet og alt er på rett plass i bilderammen, kommer det et lydsignal, og deretter knipses bildet automatisk noen sekunder senere.

Kameraet har også «Object Tracking», som skal sørge for at bildene blir skarpe selv når motivet rører på seg.

Til bilderedigering medfølger appen Pro Studio, og man får også med en app kalt S Health, som skal hjelpe brukeren til å holde oversikt over treningen.

Samsung vil åpenbart inspirere deg til å løpe rundt og fotografere.

Den nye kamera-mobilen har fått en veiledende pris på 4395 kroner og kommer i butikkene i Norge i midten av juni, melder Samsung Norge.

Mobilitet