Samsung Galaxy S II selger rått

Samsung Galaxy S II selger rått

8 av 10 smarttelefoner på Netcoms salgstoppliste for mai kjører Android. Se oversikt over bestselgerne.

Android ser for tiden ut til å være det eneste alternativet til Apples iOS som kundene vil ha. Hele 8 av 10 av smartmobilene på topplisten til NetCom kjører Android. Og hele 86 prosent av telefonsalget i mai var smarttelefoner. Det er omtrent som de to foregående månedene, sier kommunikasjonssjef i NetCom, Øyvind Vederhus til PC World Norge.

- Når LG og Samsung selger så godt som de gjør, kan det tyde på at et standardisert operativsystem var det som skulle til for at nye leverandører skulle få innpass. Terskelen for å bytte blir lavere når operativsystemet er kjent, sier Vederhus.

De mest solgte smarttelefonene i mai

(Lenkene er til våre tester)

1. (1) Apple iPhone 4 (iOS)
2. (ny) Samsung Galaxy S II (Android)
3. (2) ZTE Blade (Android)
4. (ny) LG Optimus 2X (Android)
5. (3) SonyEricsson Arc (Android)
6. (8) Nokia N8 (Symbian)
7. (ny) SonyEricsson X8 (Android)
8. (6) HTC Desire HD (Android)
9. (ny) HTC Incredible S (Android)
10. (ny) HTC Desire S (Android)

NetCom sender hver måned opdaterte tall over smart-salget i Norge. Listene er rangert etter volum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom-butikkene (55 butikker), på netcom.no og gjennom NetComs kundesenter. Forrige måneds plassering i parentes.

Les også PC Worlds Mobiltoppen for mai, med våre anbefalinger. Mobiltoppen for juni kommer senere denne uken. Der har vi også fått med våre nye favoritter Samsung Galaxy S II og HTC Sensation.

Les om:

Mobilitet