Samsung med smartere smartur

Samsung med smartere smartur

Lanserer buet smartur du kan ringe direkte med, og halskjede som tilbehør.

Det nærmer seg den store IFA-messen i Berlin, og det merkes på alle produktlanseringene som skjer om dagen. For mens man tidligere gjerne ventet til store messer for å skryte av sine nyeste produkter, er det nå om å gjøre å være tidligere ute enn konkurrentene.

I går kunne vi fortelle at LG er på vei med et nytt og stilig smartur, for dem som er litt mer stilbevisste og kanskje synes den vanlig LG G Watch er litt vel firkantet og kjedelig.

Nå har turen kommet til et ferskt smartur fra Samsung, et selskap som allerede har hatt moderat suksess med sine smartur.

Nye Gear S skiller seg imidlertid litt ut fra hopen, og fra Samsungs tidligere smartur. For mens normalen er at smarturet i all hovedsak fungerer som et tilbehør til telefonen din, kan Samsung Gear S fungere som telefon.

Selskapets nye smartur er nemlig, i tillegg til å ha funksjonene en forventer fra et smartur, også utstyrt med plass til nano-simkort. Dermed er uret alltid koblet opp, og du være på nett, sjekke e-post og oppdateringer på sosiale medier, sende sms-er eller til og med ta en telefon, uten å faktisk ha med den vanlige telefonen din.

Buet skjerm

Samsung Gear S er utstyrt med en buet AMOLED-skjerm på to tommer, noe som gjør at uret ligger bedre rundt håndleddet ditt enn tidligere utgaver.

I tillegg til å gi sitt nye smartur litt ekstra funksjonalitet, kan det se ut til at Samsung har lagt litt ekstra jobb i designen denne gangen. Gear S ser nemlig litt mindre ut som en overvokst klump enn tidligere forsøk. Den er noe tynnere og lettere, men ikke lite, og har en design som minner mer om vanlige armbåndsur.

Det kan se ut til at nettopp det er noe av det viktigste om dagen, etter at Motorola og LG begger har lansert runde smartur, og Samsung nå lanserer et firkantet, mer behagelig og stiligere smartur.

Ved siden av å lansere Gear S har Samsung også vist frem et nytt tilbehør til telefonen eller smarturet ditt.

Hodesett i kjedeform

Samsung Gear Circle er et hodesett du bærer som et halskjede. Kjedet kobles til telefonen eller smarturet ditt ved hjelp av Bluetooth og kan brukes til å lytte til musikk eller til telefonsamtaler.

Skulle du motta en samtale mens du har kjedet på deg, vil du merke at det vibrer, og du kan da svare ved å løsne låsen på kjedet og putte ørepluggene i ørene.

Begge de to nye løsningene fra Samsung er ventet å være klare for salg her til lands i begynnelsen av oktober. Anbefalt utsalgspris er 3295 kroner for Gear S og 945 kroner for Gear Circle.

Les om:

Mobilitet