Samsung-mobil med OLED-taster

Samsung-mobil med OLED-taster

Selskapets nye toppmodell er utstyrt med en OLED-skjerm som også fungerer som ekstra tastatur.

SGH-E950 skiller seg fra hopen ved å være ustyrt med et 1,2-tommers OLED-tastatur, som kan skifte grafikk på tastene, alt etter hvilken funksjon du er ute etter.

LES OGSÅ: Verdens enkleste mobiltelefon

Når telefonen er lukket er den lille OLED-skjermen svart, men så fort du åpner telefonen våkner den til liv. Det er fem ikoner på tastaturet, en hver for musikk, meldinger, adressebok, Internett og Yahoo Messenger. Ved å klikke på et av ikonene vil nye menyer vises på tastaturet.

Tastaturet forandrer seg for eksempel også når kameraet på 3,2 megapiksler aktiveres, og gir blant annet mulighet til zoom og forskjellige kamerakontroller. Midten av OLED-tastaturet fungerer da som utløserknapp.

Bruk av OLED til mobiltelefon er ikke noe nytt. Mange små klafftelefoner er utstyrt med en liten OLED-ekstraskjerm på utsiden. Forskjellen er at disse ikke kan benyttes som tastatur.

OLED har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, ikke minst på grunn av det kommende luksustastaturet utviklet av den russiske designeren Artemy Levedev. Optimus Maximus-tastaturet kommer i salg senere i år, og er utstyrt med en liten OLED-skjerm i hver eneste tast slik at grafikken kan endres.

Samsungs nye telefon ble vist frem under CommunicAsia-messen denne uken, og legges ut for salg i det asiatiske markedet i løpet av juli. Hvorvidt telefonen også vil finne veien til våre trakter sies det ikke noe om, ei heller prisen.

LES OGSÅ: Motorola klare for kampen mot Iphone

Les om:

Mobilitet