Samsung sikter på bedriftene

GALAXY OGSÅ FOR BEDRIFTENE: Samsungs salgssjef for storbedriftsmarkedet, Carl Källén (til venstre) og seniorsalgssjef Stig-Ove Langø vil banke på mange bedriftsdører i tiden som kommer. (Foto: Toralv Østvang9

Samsung sikter på bedriftene

10. mai blir Samsung Galaxy S6 Edge allment tilgjengelig i Norge. Med nye sikkerhetsløsninger retter Samsung nå S6-salgsskytset mot bedriftene.

Samsung havnet øverst på den globale statistikken over antall solgte mobiltelefoner i første kvartal, men det var før nykommerne Samsung Galaxy S6 og S6 Edge kom inn i tallene. 

Den norske Samsung-ledelsen har store forventninger til S6-salget i Norge og satser nå på å supplere godt salg i forbrukermarkedet med økt innpass i bedriftsmarkedet.

Knox-sikkerhet

Det viktigste salgsargumentet er sikkerhetsløsningene som Samsung har utviklet gjennom flere år under selskapets Knox-paraply, fremholder Samsungs salgssjef for bedriftsmarkedet, Carl Källén, overfor PC World.

Den offisielle salgsstarten for Samsung Galaxy S6-modellene i Norge var 11. april, men toppmodellen S6 Edge, som har vakt oppsikt med sitt buete skjermglass, har så langt vært forbeholdt Telenors salgskanaler. Fra 10. mai blir også Edge-modellen allment tilgjengelig.

– Forhåndssalget av S6-mobilene har vært eventyrlig, sier salgssjef Stig-Ove Langø hos Samsung til PC World, riktignok uten å nevne noen tall.

Men han fremholder at interessen ikke minst har vært stor hos statlige etater og større bedrifter.

Forsprang

Källén hevder at Samsungs Knox-satsing har gitt Samsung et forsprang på Google, som har implementert en del sikkerhetsløsninger under paraplyen Android For Work.

Google lanserte Android For Work i februar i år med en rekke sikkerhetsfunksjoner for Android 5.0 Lollipop.

– Det er bra at Android har fått dette, men Samsung har et forsprang her, sier Källén og påpeker at Samsung også har sikret seg en god del sertifiseringer som anses som viktige i bedriftsmarkedet, samt løsninger for autentisering, VPN og så videre.

Samsungs Knox-løsninger, som finnes i ulike pakker for alt fra enkeltbrukere via småbedrifter til store konsern, inneholder blant annet mulighet for å kjøre all bedriftsrelatert virksomhet på mobilen i en separat kontainer som er atskilt fra all annen aktivitet på mobilen.

Mye business-programvare

Foruten sikkerhetsløsninger mener Samsung-folkene at det er viktig at alle business-relaterte løsninger og apper er med fra starten av. Foruten programvare som Microsofts Office-programmer med to års gratis 115 GB Onedrive-skylagring er mange bedriftsrelaterte apper tilgjengelig, blant annet fra SAP, påpeker Källén.

Veiledende pris på Samsung Galaxy S6 Flat med 32 GB lagringsplass er 6590 kroner inklusive mva. Edge-versjonen koster 7990 kroner.

Legger man på en tusenlapp ekstra på hver av disse modellene, får man dem 64 GB lagringsplass, og ytterligere en tusenlapp gir 128 GB.

PC World kommer tilbake med testomtale av Samsung Galaxy S6 Edge.

Mobilitet