Samsung størst på smarttelefoner

Samsung størst på smarttelefoner

Med en årsvekst på 252 prosent har Samsung gjort kort prosess med rivaler som Apple og HTC. I USA er Apples dominans satt på prøve.

Analyseselskapet Canalys kikk på det globale smarttelefonmarkedet viser at Samsung seiler i medvind for tiden. Samsung er ifølge ananlysen nå den største innen smarttelefoner, mens stolleken ser ut til å være i full gang i store og sentrale markeder som USA.

Samsung størst

Med en solid årsvekst på 252 prosent leverte Samsung 27,3 millioner smarttelefoner under eget varemerke i kvartalet, nok til å sikre en markedsandel på 23 prosent. I tillegg leverte selskapet anslagsvis 500.000 enheter på verdensbasis under merkenavnene Google og T-Mobile.

Det globale smarttelefonmarkedet kan også vise til en betydelig vekst i den aktuelle perioden. 120,4 millioner enheter ble levert, tilsvarende en vekst på 49 prosent på årsbasis.

I USA, som er verdens største marked for smarttelefoner, var det HTC som trakk det lengste strået, på bekostning av Apple og Samsung. HTC leverte 5,7 millioner enheter, foran Samsungs 4,9 millioner og Apples 4,6 millioner. Samsung tok dermed andreplassen fra Apple.

Sterk vekst i Asia

Canalys-rapporten avslører også et kinesisk smarttelefonmarked i kraftig vekst. Her vokste leveransene med 160 prosent til 23,2 millioner enheter på årsbasis, kun 200.000 enheter under de samlede leveransene i det amerikanske markedet.

Les om:

Mobilitet