Samsung svikter Symbian

Samsung svikter Symbian

Mobilprodusenten forlater Symbian-skuta og hiver seg på Androidbølgen.

Samsungs symbiantelefon Omnia HD i8910 ble lansert tidlig i 2009, men allerede nå har produsenten bestemt seg for å legge prosjektet på is. Selskapet har heller hevet seg på Androidbølgen, og kan fortelle at de vil avslutte supporten på Symbian 31 desember. Samtidig vil Samsung stoppe sertifiseringen av symbianprogram på Samsungs Apps store.

Åpne for gjenoppliving

Likevel er det ikke nødvendigvis siste spiker i kisten for Symbian, og om markedet skulle åpne for det vil det ifølge Samsungs nordiske pr-sjef Erik Johannesson kunne blåses nytt liv i prosjektet.

- Selv om Samsung fokuserer på Android, Bada og Windows Phone 7 inkluderer vi Symbian i strategien for å dekke flere plattformer, sier han til idg.se.

Denne strategien minner om den man finner hos Sony Ericsson, som i forrige uke uttalte at de vil holde alle dører åpne uten at de har umiddelbare planer om å utvikle nye Symbiantelefoner. Også disse velger å fokusere på Android, i tillegg til å satse på Windows Phone 7 som vil lanseres neste uke.

- Andelen av de enkelte operativsystemene bedømmes fleksibelt i forhold til etterspørselen i markedet, forteller Johannesson.

Kun tre produsenter igjen

Antallet mobilprodusenter som fremdeles holder fast ved Symbian er dermed synkende, og i tillegg til Nokia er det nå kun Sharp og Fujitsu igjen. For disse er det i hovedsak snakk om telefoner produsert i samarbeid med den japanske operatøren NTT Docomo. Men også disse er i ferd med å forlate skuta, og jobber med å utvikle en plattform som kan kjøre både Linux-baserte Android og Symbian. Selv Nokia har snust på Linux den siste tiden, for eksempel i sitt samarbeid med Intel om utviklingen av operativsystemet Meego.

Les om:

Mobilitet