Samsung varsler Android-utfordrer

Samsung varsler Android-utfordrer

Samsungs visepresident Lee Young Hee varsler en toppspekket Android-utfordrer basert på det nye open source-systemet Tizen.

Samsung ligger ikke på latsiden for tiden. I løpet av året, nærmere bestemt til høsten, har den sør-koreanske elektronikkgiganten ambisjoner om å introdusere en high-end telefon basert på open-source plattformen Tizen, melder Bloomberg.

Ny Apple-utfordrer

Den varslede modellen slutter seg dermed til rekken med Apple-utfordrere, sammen med den nylig lanserte Galaxy S4 og en ny versjon av Galaxy Note.

- Tizen-telefonen kommer i august eller september og vil være i high-end-kategorien, sier Lee Young Hee, visepresident i Samsungs mobildivisjon ifølge finansportalen.

Hee antyder videre at det nye produktet vil bli toppspekket rent fuksjonsmessig.

Android-alternativ

Samsung er ett av 12 selskaper som står bak Tizen, som altså er ment som et alternativ til Googles Android som nå kjører på to av tre smarttelefoner verden over. Intel og Sprint Nextel er ifølge den amerikanske avisen blant selskapene som står bak Tizen.

Samsung under press

Googles oppkjøp av Motorola Mobility i august 2011 for drøye 12 milliarder dollar legger økt press på Samsung for å komme opp med et alternativ til Googles populøre mobilplattform.

Statistikk fra Strategy Analytics viser at Samsung selger om lag en fjerdedel av alle mobiltelefoner på global basis. Selskapet leverte 213 millioner smarttelefoner i løpet av fjoråret, sammenlignet med 135,8 millioner enheter fra Apples rekker.

Mobilitet