Samsung vil bli størst i verden

Samsung vil bli størst i verden

Går forbi Nokia som verdens største mobiltelefonprodusent, hevder Samsung-sjefen.

Samsungs toppsjef Choi Gee-sung mener selskapet er i ferd å dra fra Nokia som verdens største produsent av mobiltelefoner. Samsung Electronics er per dags dato verdens nest største mobiltelefonprodusent, og gikk i tredje kvartal i fjor forbi Apple som verdens største produsent av smarttelefoner fra Apple.

På Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas denne uken, sa selskapets toppsjef Choi Gee-sung at Samsung forventer å gå forbi Nokia som verdens største produsent av mobiltelefoner i løpet av året.

Mer lønnsomhet

I desember annonserte Samsung at de i løpet av 2011 hadde solgt 300 millioner mobiltelefoner, primært drevet av en firedobling i salget av smarttelefoner. Til Reuters sier Choi at målet fremover å fokusere mer på å forbedre lønnsomheten enn å øke antallet solgte enheter.

Ifølge Samsung-toppsjefen gikk selskapet forbi Nokia i omsetning i forrige kvartal, og han er også sikker på å toppe enhetssalget til den finske konkurrenten i år.

- Hva er vitsen med å selge mobiltelefoner til 20 dollar? Omsetningen vår var større enn Nokias allerede i fjor. Inntjeningen er også høyere, sier Choi til Reuters.

- Konkurransen vil komme fra andre steder. Det er andre som tjener mer enn oss. Dette bør være vårt nye mål, sier han.

Apple mer lønnsom

Apple er på sin side den mest lønnsomme mobiltelefonprodusenten med et dekningsbidrag på 40 prosent. Til sammenlikning kan Samsungs mobildivisjon vise til en margin på 17 prosent.

Apple er Samsungs største kunde, og kjøper hovedsaklig av brikker og flatskjermer, og er samtidig involvert en langdryg patentkrig med det sørkoreanske selskapet.

På CES fortalte Choi Gee-sung også at Samsung forventer å nå omsetningsmålet på 200 milliarder dollar i 2015.

Les om:

Mobilitet