Sandisk matcher Iphone

Sandisk matcher Iphone

Med sitt nye MicroSD-kort med hele åtte gigabyte lagringsplass vil Sandisk ta lufta ut av Iphone.

Sandisk melder at de har utviklet en rekke nye minnekort i forskjellige størrelser. Mest spennende er det nye MicroSD-kortet med åtte gigabyte lagringsplass.

LES OGSÅ: Større MicroSD på gang

- Med disse nye kortene kan en hvilken som helst mobiltelefon med støtte for MicroSDHC få like mye lagringsplass som toppmodellen av Iphone, sier Jeff Kost, direktør for Sandisks avdeling for mobilprodukter, i en pressemelding.

Kost skryter også av de utvidede mulighetene et vanlig minnekort gir, sammenlignet med Iphones innebygde minneløsning.

- Med minnekort som kan tas inn og ut av mobilen blir det lettere å dele innhold fra mobilen med venner, laste over filer fra datamaskinen, eller utvide lagringsplassen ytterligere ved å kjøpe flere minnekort.

SDHC er den nye standarden for Secure Digital-kort, og tillater minnekort med mer enn fire gigabyte lagringsplass. De nye Micro Secure Digital HC-kortene kommer i utgangspunktet i to forskjellige størrelser, seks og åtte gigabyte.

Masse plass i små kort

Et MicroSDHC-kort kan lagre opp mot 2 000 sanger i MP3 eller WMA-format, mer enn 5 000 høyoppløste bilder og opp til fem timer med film i høyoppløst MPEG4. Kortene fungerer med mobiltelefoner, digitalkameraer, musikkspillere og andre enheter som støtter høykapasitets SD-kort.

De nye minnekortene skal være klare for salg i løpet av høsten 2007. Noen pris har så langt ikke blitt fastsatt.

I tillegg til de nye MicroSDHC-kortene som er på vei har Sandisk også gått ut med informasjon om et kommende Memory Stick Micro-kort (M2) som er på vei til butikkene i løpet av sommeren.

Det nye M2-kortet vil ha en lagringskapasitet på fire gigabyte, noe som ifølge selskapet skal holde til rundt 1 000 sanger i MP3-format, 9 600 bilder i grei oppløsning eller hele 20 timer med film lagret med MPEG4-kodek, dog med relativt lav oppløsning.

Fire gigabyte til Walkman-telefonene

M2-kortene er blant annet kompatible med de nye Walkman- og Cyber-shot-telefonene fra Sony Ericsson. Det er i all hovedsak Sony og Sony Ericsson som benytter seg av Memory Stick-minnekort, da dette er en standard utviklet av Sony. De nye M2-kortene ble utviklet gjennom et samarbeid mellom Sony og Sandisk.

Kort i M2-format er også kompatible med enheter som normalt benytter seg av de eldre Memory Stick Pro Duo-kortene, men det kreves da en adapter, ettersom M2-kortene er betraktelig mindre enn vanlige Pro Duo-kort.

Sandisks 4GB M2-kort vil koste 100 dollar i USA, noe som fort kan bety opp mot 1 000 kroner i Norge, og vil komme i salg i løpet av sommeren.

LES OGSÅ: Minnekortleser med støtte for 55 standarder