Se hvem som ringer

Se hvem som ringer

Utviklerne bak mobiltjenesten «se hvem som ringer» fra Opplysningen 1881 starter konkurrerende tjeneste.

Gründerne i daværende Mobile CTI, Inge André Sandvik og Rudi Rørstad, utviklet i 2005 en løsning for mobiltelefoner som enkelt gjør oppslag mot telefonkatalog. Senere ble løsningen utvidet med mulighet for å gjøre oppslag automatisk når et innkommende anrop kom fra et nummer som ikke ligger i mobilens adressebok.

Løsningen ble kjøpt av Opplysningen 1881, som kaller tjenesten «1881 Mobilsøk». Sandvik og Rørstad har fortsatt utviklingen av konseptet i firmaet Mobile Nordic med hensikt å nå et internasjonalt marked. Tjenesten er tilgjengelig i Sverige, Finland, Danmark og Tyskland, med flere europeiske land utover høsten. Resten av verden står så for tur.

I sommer ble 118 Mobil lansert i Norge i samarbeid med søketjenesten Sesam. Funksjonen for automatisk oppslag når noen ringer er tilgjengelig for Nokias Series 60 (S60), Sony Ericssons UIQ-modeller (P- og G-seriene) og Windows Mobile. Alle mobiltelefoner med Java kan bruke applikasjonen som søker i telefonkataloger i Norden med mulighet for kartvisning.

– Vi har lenge hatt en visjon om å gi brukerne «the world wide phone book in your pocket». Og vi nærmer oss dette målet med stormskritt. Gjennom strategisk arbeid mot leverandører i ulike land har vi allerede tilgang til innhold i store deler av Europa, samt USA.

Det er kun et tidsspørsmål før vi kan gi brukerne mulighet til å søke i opp mot en milliard oppføringer i opplysningsdatabaser verden over, sier Sandvik.

Les om:

Mobilitet