Se hvordan Android faktisk fungerer

Se hvordan Android faktisk fungerer

CWTV: Du har lest mye om Android. Nå er det på tide å se om den holder mål!

Google skal inn på alle områder. Nå har de kommet seg ned i lomma di også.

Med sitt åpne, mobile operativsystem Android vil Google ta opp kampen mot Windows Mobile, Nokias Symbian, Apples Iphone og hva enn annet som måtte bevege seg av mobile løsninger.

Den første mobiltelefonen som har systemet til Google gikk tidligere under navnet HTC Dream, men selges nå som T-Mobile G1.

Hvordan telefonen fungerer? Det får du se i videoen over!

G1 har en pekeskjerm, men ikke multitouch slik som iPhone. Skjermen måler 3,17 tommer og har oppløsning på 480 x 320 (HVGA). Skjermen kan skyves opp, og under skjuler det seg et fullt qwerty-tastatur. Mange vil sikkert mene at dette er den største fordelen G1 har over iPhone, som har blitt kritisert for sin tastatur-løsning.

Men mest spenning har blitt knyttet til hvordan Android, altså programvaren, vil være å bruke. For det første har den selvsagt god integrasjon mot det meste av Googles online tjenester, spesielt kart, Gmail og Gtalk (Jabber). Gmail har en "push" -funksjon mot Android, som vil si at når det kommer inn ny mail så er det Gmail som dytter den ut til systemet. Det normale er "pull" -funksjonen, som betyr at systemet stadig må spørre om det har kommet nye meldinger. Dette skal gjøre Gmail like øyeblikkelig som snakkesystemer som MSN Messenger, og egner seg godt for bedriftsmarkedets store krav om smidig, mobil epost.

Og i praksis? Vel, vi skal ikke røpe for mye.

Les om:

Mobilitet