Send SMS fra Messenger

Send SMS fra Messenger

Tekstmeldinger fra Messenger kan være praktisk og kjapt, når du likevel sitter ved pc-en. Her er et progam som funker, og et som er helt håpløst.

Halvannen million nordmenn bruker MSN/Live Messenger, mange av dem også i jobbsammenheng.

Trolig er det stadig flere som først tar frem MSN Messenger når de har noe på hjertet, og dersom personen ikke er pålogget, er det frem med mobiltelefonen for heller å sende en sms. Derfor er det praktisk med muligheten til å kunne sende en sms til alle dine kontakter rett fra Messenger. Fordelen er at skrivingen går mange ganger raskere.

Vi har prøvd Microsofts egen løsning, samt SMS Mamma, levert av Biip.no.

Super Mamma

Oppsettet av SMS Mamma er gjort i en håndvending. Først legger du inn adressen smsmamma@apparat.no i vennelisten din. Deretter sender du en sms med kodeord mamma til 2210. Du får da et svar med en kode. Så åpner du din nye MSN-kontakt SMS Mamma og taster inn koden her. Det er det hele.

LES OGSÅ: Telenor først med Messenger

Etter det er det bare å klikke på SMS Mamma og skrive SMS etterfulgt av meldingen. Sms-ene som dine kontakter mottar, har ditt mobilnummer som avsender. SMS Mamma gir deg dessuten leveringsbekreftelse, så du er sikker på at meldingen har nådd frem. Befinner abonnenten seg utenfor dekning, får du beskjed om det.

Har du glemt hvordan du bruker SMS Mamma, er det bare å skrive noe babbel, så får du opp en liste over kommandoer. Det er også kjempeenkelt å opprette en telefonliste. Du sender en direktemelding med et telefonnummer etterfulgt av et navn. For å få opp telefonlisten din, skriver du «liste».

LES OGSÅ: Videochat på sekunder

Du betaler over mobilregningen. Prisene er greie. Det er 50 øre per melding om du kjøper en pakke med ti sms-er. Bestiller du 50 stykker, er prisen 48 øre. De ti første meldingene er gratis. Det er lett å bestille mer. Bare skriv eller for henholdsvis 10 eller 50 sms-er.

Svakt fra Microsoft

Så til Microsofts løsning. Den fordrer at den du skal sende en sms til, er en MSN-kontakt og at MSN-kontakten har lagt inn mobilnummer og gjort seg tilgjengelig for tjenesten. De som har gjort det, er markert med en mobiltelefon i kontaktlista når de ikke er online. Er de online, men ikke svarer, er det ikke mulig å sende dem en sms i stedet.

Tungvint registrering hos Microsoft – til ingen nytte.

Dernest må du kjøpe «MSN Mobil»-meldinger fra Microsoft Online Services. Det er ikke helt enkelt. Du blir først forespurt en «e-post adresse for MSN eller Hotmail», noe som kan gi inntrykk av at du ikke kan bruke din vanlige msn-id. Dernest må du fylle ut navn og adresse i et skjema og godta lisensbetingelsen (3800 ord) og personvernerklæringen. Så er du klar til å betale med sms.

Du får en kode du skal sende til 2012. Tilbake får du en verifiseringskode. Vi tastet inn den og fikk «service unavailable» til svar. Vi måtte altså gi opp å teste bruken av tjenesten, men installasjonen var mer enn nok for oss. Det blir interessant å se om mobilregningen er belastet. Prisene til Microsoft er forøvrig skyhøye. 15 kroner for ti sms-er, eller cirka én krone per sms om du kjøper et større kvanta.

Vi kommer nok til å ha oftere kontakt med SMS Mamma enn vår ordentlige mamma fra nå av. Til Microsofts tjeneste er det bare én ting å si: Skjerpings!

Les om:

Mobilitet