Siri-konkurrent fjernes fra App Store?

Siri-konkurrent fjernes fra App Store?

Tålte ikke Apple konkurransen fra Evi?

I forrige måned ble appen Evi lansert som en konkurrent til Siri.

Evi er ingen direkte kopi av Apples digitale assistent, men byr på mye av den samme funksjonaliteten. Evi kan søke på nettet for deg og gi stedsbaserte søkeresultater.

Evi er imidlertid ikke integrert med iOS som Siri. Det er ikke mulig å lage påminnelser og kalenderavtaler som du kan med Siri.

Lik, men altså ikke helt. Likevel ser det ut til at appens dager kan være talte. I hvert fall på iOS-plattformen.

Imitasjoner ikke godtatt

Før helgen fikk selskapet bak Evi, True Knowlegde, en telefon fra Apple som sa at appen kom til å bli fjernet. Ifølge selskapet hevder Apple at appen bryter mot punkt 8.3 i utvikleravtalen for App Store.

- Apper som er til forveksling like innebygde apper fra Apple eller Apples annonser er ikke tillatt, lyder punkt 8.3 i utvikleravtalen.

William Tunstall-Pedoe, sjef for True Knowlegde, sier til TechCrunch at det bare er tøv. Ifølge han er det ikke spesielt vanskelig å lese mellom linjene og forstå at Apple ikke vil ha noen konkurranse.

200 000 nedlastinger

Siri fungerer bare med iPhone 4S, mens Evi også fungerer på eldre modeller av iPhone. Nettopp det er årsaken til at Evi har fått så mye oppmerksomhet.

- Alle de gode anmeldelsene fra brukerne og pressen som sier at 'nå trenger du ikke 4S - du kan laste ned Evi' har resultert i at Apple har endret mening om å gi brukerne tilgang til appen, mener William Tunstall-Pedoe.

Ifølge Macworld Sverige har Evi har blitt lastet ned over 200 000 ganger på en drøy måned, så interessen for talestyring er åpenbart stor blant alle iPhone-brukere.

Dårlig kritikk i App Store

Mens Evi tilsynelatende har fått gode tilbakemeldinger i media, speiles ikke det på noen måte i brukeranmeldelsene på App Store, hvor den har en gjennomsnittskarakter på to stjerner.

Mye av kritikken går ut på at appen ikke funker; at serveren er treg og at man ikke alltid får svar.

Både Siri og Evi benytter seg av samme talegjenkjenningsteknologi fra Nuance, men søketeknologien på serversiden er ikke den samme, ifølge The Guardian.

Evi er i skrivende stund fremdeles tilgjengelig i App Store. Appen koster 7 kroner. Den finnes også i en versjon for Android, tilgjengelig her.

Les om:

Mobilitet