Skal bli størst på Android

Skal bli størst på Android

Sony Ericsson har snudd fra røde til blå tall. Nå skjerper selskapet sine Android-ambisjoner.

Fra et sviende underskudd på 199 millioner euro i fjorårets tredje kvartal, tjener Sony Ericsson nå penger på sin virksomhet. Selskapet leverte et resultat før skatt på 62 millioner euro i årets tredje kvartal, mens periodens omsetning lå nogenlunde uendret på 1603 millioner euro. Tredje kvartal føyer seg dermed til som det tredje i rekken av kvartaler med lønnsom drift.

Fokus på smarttelefoner

Fokusering på segmentet for smarttelefoner har vært en sentral del av strategien selskapet har benyttet for å snu den negative utviklingen. I dag står dette området for mer enn 50 prosent av det totale salget, og nå setter Sony Ericsson seg mål om å bli ledende på Android-plattformen.

- I løpet av kvartalet har vi lansert våre Android-baserte Xperia-modeller på nye markeder som Kina og USA, og det er vår ambisjon å bli nummer én globalt blant leverandørene av Android-plattformen, sier administrerende direktør Bert Nordberg, ifølge IT24.

Økt fortjeneste

Totalt solgte selskapet 10,4 millioner enheter i løpet av perioden, hvilket er svakere enn fjoråret. Til tross for en volumreduksjon på 3,7 millioner enheter, tjener selskapet mer penger per telefon som følge av en kraftig oppgang i gjennomsnittsprisen. Den ligger nå på 154 euro, mot 114 euro for ett år siden.

Analytikerne ikke fornøyd

Til tross for en solid resultatforbedring, maktet selskapet likevel ikke å innfri forventningene i perioden. Analytikerne hadde på sin side ventet seg en bunnlinje på 69,8 millioner euro i kvartalet, viser tall fra SME direkt ifølge IT24.

Les om:

Mobilitet