Slik blir Iphone 5

Slik blir Iphone 5

Apples nye doning skal produseres fra tredje kvartal, ifølge analysenotat.

Apple begynner å produsere iPhone 5 i tredje kvartal, noe som kan bety en mulig lansering av den ikoniske smarttelefonen senere i år, opplyste finansbanken FBR Capital Markets på tirsdag, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

8 millioner Iphone 5

Iphone 5 vil bli utstyrt med et 8-megapixels kamera og én enkelt integrert kommunikasjonsbrikke som vil kunne veksle fritt mellom både GSM- og CDMA-mobilnettverk, skriver FBR Capital Markets i et analysenotat til sine klienter. Selskapet viser til informasjon fra forretningskontakter.

I Iphone 4 bruker Apple kommunikasjonsbrikker fra Intel for GSM-nettverk, mens kommunikasjonsbrikker fra Qualcomm brukes i modeller med CDMA-nettverk. Å ha én enkelt kommunikasjonsbrikke gjør at Apple slipper å produsere forskjellige iPhone-modeller for ulike mobilnettverk.

Apple har ikke offisielt avdkuet Iphone 5, som det antas har kodenavn ”N94”, og er som vanlig svært hemmelighetsfulle når det gjelder kommende produkter. Selskapet har lansert en ny versjon av Iphone hvert år siden den første kom på markedet i juni i 2007.

Ifølge FBR Capital Markets vil det bli produsert omkring 20 millioner phone-telefoner i tredje kvartal, hvorav rundt 8 millioner vil være Iphone 5-modeller, mens resten er Iphone 4-modeller.

To-kjerneprosessor og bedre grafikk

Iphone 5 blir utstyrt med en 8-megapiksel CMOS bildesensor fra Omnivision, men neste år kan det hende Sony også skal produsere bildesensorer for Iphone 5, dersom Omnivision ikke skulle makte å levere på etterspørselen, skriver FBR i sitt analysenotat.

Videre skal Iphone 5 muligens bli utstyrt med Apples egenutviklede to-kjerners A5-prosessor, som først så dagens lys i Ipad 2 tidligere i år. Denne brikken kan gi smarttelefonapplikasjoner et kraftig ytelsesløft, og gjør at smarttelefonen kan vise HD-grafikk med oppløsning 1080p.

Iphone 4 er utstyrt med en A4-brikke med én kjerne, som ble introdusert i Ipad i fjor og kan spille av video med oppløsning på 720p.

Les om:

Mobilitet