Slik fungerer nye Facebook Home

Slik fungerer nye Facebook Home

Joda, Facebook lanserte sin egen telefon i går. Slik vil Zuckerberg få større innpass i din hverdag. Se video!

Facebook lanserte i går kveld et nytt Android-program som har fått navnet Facebook Home. Facebook Home vil komme med HTCs nye telefon, HTC First. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Den 12 april er Facebook Home klar for Google Play. I første omgang kommer programmet kun til å fungere med HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S3 og Samsung Note 2. Støtte for Galaxy S4 og HTC One vil ifølge Facebook komme etter hvert.

Hva er Facebook Home?

Facebook Home er et program som erstatter skjermlåsen i Android og plasserer det sosiale nettverket i sentrum av din Android-telefon. Med dette programmet kan du enkelt og kjapt oppdatere din Facebook-status direkte fra startskjermen.

Du kan også lage snarveier til andre apper.

Hvem er det laget for?

Facebook Home retter seg utvilsomt til brukere som ikke klarer å leve uten Facebook. Du kommer kjapt inn på alle funksjoner på telefonen, og det er enklere enn noen gang å oppdatere Facebook-statusen din med for eksempel bilder, eller chatte med en venn.

- Facebook Home kommer til å bli stort for de som lever på det sosiale nettverket. For de som ikke bruker Facebook så mye, ser jeg ingen direkte verdi, skriver Michael Gartenberg fra analyseselskapet Gartner via Twitter.

Jack Golf fra analyseselskapet J. Gold Associates er enig:

- Jeg er sikker på at de som bruker 90 posent av tiden sin på Facebook kommer til å sette pris på dette, men jeg tror det er en minoritet. Det som for Facebook er et hjem, ser andre kanskje på som et fengsel hvor det finnes for mange restriksjoner.

Facebook Homes støtter for eksempel ingen widgets, men ifølge selskapet kommer det til å bli lagt til nye funksjoner i fremtiden.

Teknologinettstedet The Verge har filmet en demonstrasjon som gir en bra beskrivelse av alle funksjonene i Facebook Home.

Den kan du se her: