Slik går Iphone-salget

Slik går Iphone-salget

Ifølge en analytiker har Apple solgt om lag 38 millioner IPhone i årets første kvartal.

Brian Marshall fra ISI Group mener Apple har solgt 38 millioner smarttelefoner i løpet av første kvartal, en 8 prosent økning sammenlignet med året før. Det skriver Computer Sweden.

Andre analytikere som Brian White fra Topeka Capital Markets og Gene Munster fra Piper Jaffray, mener det dreier seg om henholdsvis 35 og 35,5 millioner solgte enheter, cirka én prosent mer enn i fjor.

Før Iphone 4S har Apple alltid pleid å slippe en ny Iphone-modell i løpet av sommeren. Iphone 4S ble sluppet i oktober og Iphone 5 i september 2012.

Neppe ny Iphone i sommer

Noe som taler i mot en ny IPhone-utgivelse denne sommeren er at Apple ikke enda ikke har sluppet en ny utviklingspakke, en såkalt SDK, for den neste versjonen av IOS.

Tradisjonelt sett har Apple alltid sluppet en utviklingspakke for nye versjoner av IOS flere måneder før de har gitt ut en ny Iphone-modell.

Forutsatt at Apple slipper IOS 7 sammen med neste Iphone-modell, burde utviklingspakken slippes nå for å gi utviklerne nok tid til å tilpasse applikasjonene sine. Det mest sannsynlige er derfor helelr at neste Iphone kommer en gang etter sommeren.

Brems?

Ifølge Brian Marshall er det fare for at utviklingen av IOS har bremset som følge av fjorårets omstrukturering på Apple, da Scott Fortsall forlat selskapet og Jon Ive ble ansvarlig for brukergrensesnittet.

Det samme gjelder OS X 10.9, oppfølgeren til Mountain Lion, som fortsatt ikke har blitt sluppet som betaversjon.

Neste uke, den 23 april, kommer Apple til å presentere delårsrapporten for første kvartal.

Mobilitet