Slik er nye Iphone SE

KOMPAKT OG KRAFTIG: Den nye Iphone SE er en kraftplugg sammenlignet med forgjengeren Iphone 5s. (Foto: Macworld USA)

Slik er nye Iphone SE

VIDEO: Mens vi forbereder oss til vår egen test av nye iPhone SE, ser vi på førsteinntrykket til våre kolleger hos amerikanske Macworld.

Store mobiler med store skjermer har vært i fokus de siste årene. Apple fikk kritikk for å være sent ute, men med Iphone 6 og 6 Plus kom også Apple etter konkurrentene høsten 2014, med skjermer på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer.

Disse modellene ble supplert med Iphone 6s og 6s Plus i fjor høst, med de samme skjermstørrelsene.

Likevel er det mange som foretrekker å ha en mindre mobil i lommen, men de siste par årene har det gode, gamle 4-tommersformatet fra tidligere Iphone-modeller bare vært tilgjengelig på Iphone 5s. Dette er en modell som kom på markedet høsten 2013 og som begynner å bli litt alderdommelig i det raskt skiftende mobilmarkedet.

Nå har Apple lansert etterfølgeren, Iphone SE. Den nye modellen rulles ut på markedet i disse dager – i Norge opererer Apple med fem-seks dagers bestillingstid i sin nettbutikk.

Macworld.no får Iphone SE inn til test denne uka. Mens vi venter på å få prøvd ut den nye modellen, kan vi ta en titt på denne videoen fra våre kolleger hos amerikanske Macworld, som pleier å få inn testprodukter litt tidligere enn oss på denne siden av Atlanteren.

Mobilitet