Slik vil Apple drepe en opplåst Iphone

Slik vil Apple drepe en opplåst Iphone

Søkt patent på å avsløre og oppspore brukere av jailbreaking.

Apple har søkt om patent på teknologi for blant annet å stikke kjepper i hjulene for Iphone-brukere som låser opp telefonen med såkalt jailbreaking.

The Register forteller om patentet, som kalles "Systems and Methods for Identifying Unauthorized Users of an Electronic Device", og som kan leses på Patentvest.

Selv om amerikanske myndigheter nylig avgjorde at det er lovlig å låse opp telefonene, slik at man blant annet kan bruke egen programvare på dem, er ikke Apple særlig glad i dette.

Sporer opp telefonen

Apples patent beskriver hvordan de kan oppdage "mistenkelig aktivitet" på telefonen etter det de kaller hacking, jailbreaking, opplåsing eller fjerning av sim-kort.

Videre kan man for eksempel ta et bilde med telefonens kamera, som blir lastet opp til Apple sammen med posisjonen til telefonen.

Apple skriver også i patentet at de kan slette informasjon fra telefonen, og sende en advarsel til brukeren eller andre myndigheter om at det er oppdaget det Apple ser på som uønsket eller mistenkelig aktivitet. Man kan også begrense bruken av telefonen, eller gjøre den helt ubrukelig.

Også for tjuvjakt

Men patentet handler ikke bare om jailbreaking. Apple skriver også at teknologien kan brukes til å stanse tyver fra å bruke en stjålet telefon.

For å oppdage en stjålet telefon foreslår man å bruke blant annet telefonens bevegelsessensorer eller å høre på stemmen til dem som snakker i telefonen.

I så måte kan sanksjonene brukes i eierens beste interesser, og likner tjenester som allerede er på markedet for å blant annet spore opp Iphone-tyver.

Les om:

Mobilitet