Slik vil Sony ta spillerne fra Apple

Slik vil Sony ta spillerne fra Apple

Apples iOS-plattform har spist markedsandeler fra Sony de siste årene, men nå slår Sony tilbake.

Ifølge en undersøkelse fra desember har Apple nå nærmere 50 prosent av markedet for mobilspill. Dette har gått på bekostning av Sony, som ikke er spesielt fornøyd med tingenes tilstand. Derfor viste de i dag frem en ny PlayStation Portable, samt en ny satsing på spill til Android-telefoner, skriver Macworld.se.

LES OGSÅ:

Her er den nye spillkonsollen

Utseendemessig er den nye konsollen, som foreløpig bare kalles for New Generation Portable (NGP), lik sin forgjenger. Innvendig er det imidlertid mye nytt. Den kommer med en ARM Cortex-A9-prosessor med fire kjerner. Grafikkprosessoren er også ny og den skal vise frem 3D-grafikk på en fem tommer stor OLED-skjerm med fire ganger så mange piksler som før (960x544).

Ellers er det mye likt i nye PSP som i iPhone. I tillegg til vanlige spillkontrollere på sidene av skjermen har den en berøringsskjerm foran, samt en bevegelsesfølsom plate på baksiden. Kamera finnes både foran og bak. Gyroskop, akselerometer og gps er også på plass. NGP kan kommunisere med omverdenen via WiFi, 3G eller Bluetooth.

LES OGSÅ:

iPhone-spill opp 500 prosent

Samtidig lanseres også en egen PlayStation Store (kalt PlayStation Suite) til Android-telefoner- og nettbrett. Her vil man kunne kjøpe gamle spill som opprinnelig ble laget for den opprinnelige Playstation fra 1994, men flere og nyere spill dukker forhåpentligvis opp i fremtiden.

PSP 2 lanseres innen jul. Nøyaktig slippdato og pris er ikke kjent. I løpet av et par måneders tid kommer Nintendo til å lansere sin nye håndholdte spillkonsoll 3GD, som har en skjerm som kan vise 3G-grafikk uten at spesielle briller er påkrevd.

LES OGSÅ:

Alt om spill på Mac DEL 7: iPhone som spillmaskin

Mobilitet